Derbi na Olimpicu: Italijanski mediji otkrivaju da li će Džeko sutra igrati protiv Milana

Di Francesco ne smije rizikovati

Derbi na Olimpicu: Italijanski mediji otkrivaju da li će Džeko sutra igrati protiv Milana

Endin Čaušević

Veliki derbi sutra se igra u Rimu gdje će se sastati Roma i Milan u okviru 22. kola italijanske Serije A.

Milan na Olimpico dolazi u odličnom raspoloženju jer su tokom sedmice slavili u Kupu Italije protiv Napolija i prošli dalje, dok je Roma doživjela u Firenci pravu katastrofu. Vučica je poražena sa 7:1, a sol na ranu bio je direktan crveni karton Edina Džeke koji je psovao glavnom sudiji.

Edin Džeko kažnjen je sa dvije utakmice suspenzije i 10.000 eura, ali na sreću rimskog kluba ova kazna se odnosi samo na Kup Italije. Bh. napadač će biti u konkurenciji za sutrašnji meč, te italijanski mediji vjeruju da će se na terenu naći od prve minute.

Eusebio Di Francesco bi mogao dobiti otkaz u slučaju još jednog poraza, te je primoran da na teren pošalje najjači sastav koji ima u ovom trenutku. Iako je Džeko naljutio mnoge svojim potezom u Firenci trener Rome nema taj luksuz da ga kažnjava i ostavi na klupi u tako važnom meču.

Italijanski Sky Sports prenosi da će Džeko sutra zaigrati od prve minute, te da će mu partneri u napadu vjerovatno biti El Shaarawy i Zaniolo. S druge strane u Milanu se najviše očekuje od Piateka koji je s dva gola debitovao u dresu Rossonera.

Vjerovatni sastav Rome: Olsen, Santon, Fazio, Manolas, Kolarov, De Rossi, Pellegrini, Florenzi, Zaniolo, El Shaarawy, Džeko.

Vjerovatni sastav Milana: Donnarumma, Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez, Kessie, Bakayoko, Paqueza, Suso, Calhanoglu, Piatek.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kladionice više vjeruju u Romu

Utakmica Rome i Milana će biti prava poslastica za kladioničare jer je nemoguće prognozirati ko će sutra biti favorit. Kvote su itekako primamljive za obje ekipe, a prema kladionicama čini se da je Roma kao domaćin u nešto boljoj situaciji.

U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete tipovati i na ovu utakmicu, a kada pogledate kvote na Romu i Milan teško da će te uspjeti odoljeti ovoj ponudi. Kvote možete pogledati OVDJE.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi