Di Francesco mijenja formaciju, Džeko dobija novog partnera u napadu
Meč protiv Cagliarija će biti dobra prilika da vidimo kako će se promjene odraziti na Edina Džeku.

Italijanski mediji najavljuju

Di Francesco mijenja formaciju, Džeko dobija novog partnera u napadu

Trener Rome Eusebio Di Francesco će na predstojećoj utakmici protiv Cagliarija isprobati novu formaciju, pišu italijanski mediji.

Iz dosadašnje formacije 4-3-3, Roma će se transformisati u 3-5-2 i nakon dugo vremena zaigrati sa dvojicom klasičnih napadača.

To bi trebali biti Edin Džeko i Patrik Schick, koji do sada nijednom nisu sarađivali u vrhu napada kao klasični tandem. Mladi Čeh je po dolasku u Romu zadobio povredu zbog koje je propustio gotovo kompletan tok dosadašnjeg prvenstva, pa se zbog toga vjerovatno nije stigao dovoljno uigrati sa našim centarforom.

Meč protiv Cagliarija će biti dobra prilika da vidimo kakav će tandem činiti Džeko i Schick i kako će izgledati Roma u novoj formaciji. Naravno, ako se obistine pisanja italijanskih medija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iza Džeke i Schicka trebao bi zaigrati Perotti kao treći najistureniji igrač Rome, a na sredini terena Nainggolan i Strootman.

Meč Rome i Cagliarija igra se u subotu s početkom u 20:45 sati u okviru 17. kola Serije A.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi