Di Francesco: Ostavio sam Džeku na miru
"Koliko Roma gubi s odlaskom Džeke?", pitanje je koje je razljutilo trenera Rome.

Računat će na njega protiv Sampdorije

Di Francesco: Ostavio sam Džeku na miru

Roma će sutra igrati zaostali meč 3. kola Serije A protiv Sampdorije u Genovi, ali na press konferenciji uoči utakmice se najmanje govorilo o samom fudbalu.

Top tema je bio Edin Džeko, konkretno njegov odlazak iz Rome u Chelsea koji se doslovno može ozvaničiti svakog sata.

Trener Rome Eusebio Di Francesco je na press konferenciji govorio o Džeki, rekavši da će naš napadač biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu baš kao i svi fudbaleri koji su trenutno sa ekipom.

"Protiv Sampdorije ću računati na sve fudbalere koji su trenutno sa nama, naravno to se odnosi i na Edina Džeku. Znam da se ovih dana mnogo priča o odlascima njega i Emersona i u takvim okolnostima nije lako psihički pripremiti ekipu za utakmicu. Potrudit ću se da se usredotočimo samo na fudbal. Danas je danas, a šta će biti sutra... To ne mogu znati", rekao je Di Francesco, te potom konkretno progovorio o odlasku našeg napadača:

"Sa Džekom još nisam razgovarao, ostavio sam ga na miru jer sam procijenio da je tako najbolje. Mogu samo reći da ću računati na njega protiv Sampdorije, ali i sve dok je tu".

Hoće li Džeko biti starter protiv Sampdorije?

"Kako sada stvari stoje, hoće. Očito ću do početka utakmice morati procijeniti stvari i vidjeti da li je Džeko dovoljno spreman, prvenstveno psihički. Razgovarat ću s njim o tome".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Novinari su bili uporni, a pitanje "Koliko Roma gubi s odlaskom Džeke" je prilično naljutilo Di Francesca.

"Majstor si da me dovedeš u neprijatnu situaciju (novinaru). Uvijek iskoristite, pa i zloupotrijebite moju veliku dostupnost i iskrenost... Zašto da pričamo o nečemu što se još nije desilo? U ekipi imamo još dvojicu odličnih napadača Schicka i Defrela, ali trenutno je naš prvi izbor Džeko. Vidjet ćemo šta će biti", odgovorio je Romin trener.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi