Zbog čega Roma mora prodati Džeku?
Interes Chelseaja za Džeku i Emersona nije mogao doći u boljem trenutku za rimski klub

Postoji ozbiljan razlog

Zbog čega Roma mora prodati Džeku?

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Edin Džeko karijeru će najvjerovatnije nastaviti u dresu Chelseaja jer je Roma odlučna da proda našeg napadača, ali i lijevog beka Emersona Palmierija.

Rimski klub će od ovih transfera, ukoliko se ostvare, zaraditi oko 50 miliona eura plus bonusi što bi za Romu bio spas. Naime, Vučica je primorana da do kraja ove sezone riješi problem sa Finansijskim Fair Playjom kako ne bi bila kažnjena od UEFA-e, odnosno suspendovana za dovođenje novih igrača u ljetnom prelaznom roku.

Roma prema UEFA-i ima dugovanja od 42 miliona eura, a interes Chelseaja za Džeku i Emersona nije mogao doći u boljem trenutku. Rimski klub bi tako riješio probleme sa Fair Playjom, a uz to ostaje im i dodatna zarada od Lige prvaka koja bi pojačala budžet za pojačanja na kraju sezone.

Italijanski mediji prenose da su u Romi svjesni da neće dobiti bolji priliku za zaradu ogromne sume novca iako će ostati bez najboljeg strijelca. No, Monchi i Pallotta su zaključili da je sada bitnije da se riješe novčani problemi i pojača budžet, nego igrački kadar.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Romu očekuju mečevi protiv Shakhtara u osmini finala Lige prvaka, no u te će utakmice rimski klub prema svemu sudeći ući bez Džeke i Emersona. Navodno, Roma će pokušati dovesti novog napadača do kraja januara, ali Eusebio Di Francesco nije previše zabrinut jer vjeruje da Patrik Schick može zamijeniti dostojno bh. napadača.

Također, Roma će dobiti i veliku pomoć od Rima jer će grad na račun rimskog kluba uplatiti čak 120 miliona eura "pomoći" kako bi ojačali budžet kluba.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi