Džeko: Statistika me ne zanima, ali ovo večeras je - savršeno

Bh. napadač nakon meča

Džeko: Statistika me ne zanima, ali ovo večeras je - savršeno

E. Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko postigao je večeras dva pogotka u trijumfu Rome nad Napolijem (4:2) u Napulju.

Džeko je opet pokazao klasu i sa dva gola srušio Napoli, koji je dobio snažan udarac u borbi za Scudetto.

"Savršeno! Odigrali smo fantastičan meč protiv tima koji igra najbolji nogomet u Italiji", rekao je Džeko po završetku meča, dodavši:

"Ne gledam koliko golova postižem na kojem stadionu i protiv kojeg tima. Najmanje mi je ot bitno. Statistika me ne zanima, ali naravno da sam sretan zbog večerašnjih golova jer su nam omogućili pobjedu".

Zanimljivo da je Džeko i u prošlom gostovanju kod Napolija u 3:1 pobjedi Rome postigao dva gola uz jedan Mohameda Salaha.

Naš sjajni napadač trenutno je sedmi strijelac lige sa 13 golova i tri asistencije, dok je vodeći Ciro Immobile sa 23 gola.

Prije revanša sa Šahtarom, Vučicu čeka susret s Torinom u prvenstvu.

"Nećemo ići predaleko, prvo da odigramo ovako protiv Torina i da pobijedimo, pa ćemo se onda zamarati Ligom prvaka", kazao je Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Da li su vas pogodile kritike?

"Nije bilo lako, ali nema smisla kukati i pravdati se. Uvijek se radujem, želim pomoći timu onda kada ne postižem golove, a niko to ne gleda već samo golove. Ipak, ponavljam, pobjeda je sada najvažnija".

Top Komentari

Harisss
Dijamant je dijamant.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi