Di Franceso: Nadam se da će Edin Džeko riješiti sve svoje probleme do večeras

Roma gostuje Frosinoneu

Di Franceso: Nadam se da će Edin Džeko riješiti sve svoje probleme do večeras

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome večeras igraju u gostima protiv Frosinonea utakmicu 24. kola italijanske Serije A.

Vučica je već nekoliko utakmica bez poraza i sigurno je da žele s pobjedom da se vrate u Rim, no Eusebio Di Francesco je svjestan da njegov tim čeka veoma nezgodno gostovanje. Frosinone se bori za opstanak i svaki pod im je zlatna vrijedan, te treba očekivati da će dati svoj maksimum u okršaju protiv rimskog kluba.

Di Francesco je poručio da će večeras možda odmarati neke fudbalere, ali čak da bi mogao promijeniti taktiku. Roma već odavno igra većinom u formaciji 4-3-3, ali Di Francesco je priznao da razmišlja o tome da njegova ekipa večeras zaigra u formaciji 3-5-2 jer želi probati neke nove stvari.

"Moguće je da večeras odmorim Zaniola koji igra na visokom nivou u posljednje vrijeme i on će vjerovatno ostati na klupi kako bi imao snage za bitne u takmice koje nam dolaze. S druge strane od prve minute će zaigrati De Rossi koji se lagano vraća u formu nakon povrede i jasno je koliko nam je on važan igrač", rekao je Di Francesco.

Također, Di Francesco se dotakao i Edina Džeke, te je poručio da će bh. napadač sigurno početi meč. No, savjetovao je Džeku da mora biti dosta mirniji nego što je to bilo protiv Bologne kada je u finišu meča bio jako nervozan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Fudbal ima nekad dobrih, a nekad loših dana i svi smo ponekad nervozni uključujući i Edina. Nadam se da će on riješiti sve svoje probleme i da će ponovo zaigrati onako kako on zna. Glavni problem je pritisak zbog golova i zbog toga što je blokiran da pruža partije koje smo navikli i to treba on da riješi u svojoj glavi. On je danas naš napadač i igrač od kojeg se mnogo očekuje na ovom meču. Ne moram ni govoriti koliko nam je važno da večeras pobijedimo", dodao je trener Rome.

Jasno je da je Roma veliki favorit i sve osim pobjede rimskog kluba će biti veliko iznenađenje. Zbog toga je kvota znatno manja za Romu, ali sve jedno itekako primamljiva za kladioničare. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART pogledajte sve kvote za ovaj meč i to klikom OVDJE.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

OR7
samo ti g.Frančesko naredi da ne budu sebićni sa krila i da mu prednji vezni na vrijeme daje loptu,jedini Kolarov što ga gađa loptama,u svakoj utakmici je Edin ti je najbolji vezni...Edin se puno troši trčeći od gola do gola,a to i nije baš za njegove godine......sretno Edine večeras.....
2 1
zaboti janos
More komotna da proradi kad bi igrali protiv pitara.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi