Deschamps se umorio od pitanja o Benzemi, stavio je tačku na i

Na pressici pred finale

Deschamps se umorio od pitanja o Benzemi, stavio je tačku na i

Admin Čaušević

Didieru Deschampsu je na press-konferenciji pred finale Svjetskog prvenstva postavljeno neizbježno pitanje. Sedmu silu je opet zanimao status Karima Benzema, a izgleda da su konačno dobili odgovor kakav su i tražili. 

Deschamps je već ranije kao igrač i trener bio svjetski prvak, a priliku da dođe do druge šampionske titule kao selektor imat će u nedjelju kada Francuzi igraju protiv Argentine.

Iskusni stručnjak je prethodnih dana imao glavobolju, a glavni razlog je Karim Benzema i njegovo (ne)pozivanje u Katar za finale.

Na press-konferenciji uoči finalnog susreta Deschamps je odlučio staviti tačku na i te je između redova poručio da Benzeme neće biti u finalu.

"Ako vam ne odgovorim, reći ćete da sam ljut. Tu su igrači koji su od ranije povrijeđeni. Karim je jedan od njih. Posljednji koji se povrijedio je Lucas Hernandez."

"Od tada na raspolaganju imam 24 igrača. Čudno je što postavljate pitanja o tim igračima. Ne brinu me pozivi igračima, bivšim igračima i povrijeđenim igračima."

Oglasi

"Odabrali smo grupu igrača na početku i trojica su se povrijedila. Nkunku je bio prvi. Oni su bili tu na početku avanture. Sutra ću imati 24 igrača."

Interesantno da je Benzema i dalje na zvaničnom zapisniku igrača koji predstavljaju Francusku na Mundijalu pa ostaje da se vidi da li će dobiti zlatnu medalju ako Galski pijetlovi pobijede Argentinu.

"Uradili smo sve da utakmicu protiv Argentine dočekamo spremni. Nisam zabrinut, ali znam da mnogi Argentinci, ali i neki Francuzi žele da Messi postane prvak svijeta", dodao je Deschamps.

Bilo je riječi i o Kylianu Mbappeu koji je rijetko tokom turnira razgovarao s novinarima. Deschamps je stao u njegovu odbranu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Kada treba da priča, onda to i uradi. Ponekad je davao izjave. Kylian treba mir i spokoj. Fokusiran je na teren i na ono što radi na terenu. U odličnom je stanju i ne želim da niko uznemirava njegov mir."

Finalni duel između Francuske i Argentine igra se u nedjelju od 16 sati po centralnoevropskom vremenu.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
bin i fahro bin i könig
0 4
user1671275249
Kakvu bolan tacku na "i"...valjda tacku na cijelu pricu, a ne na "i". Evo znas li sta znaci kad stavis tacku na...imate li vi kakvog urednika, Boze sacuvaj.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi