Jedini čovjek pred kojim je drhtao veliki Drogba: Kad ga je vidio, odmah je počeo da skida dres

Čuvena anegdota

Jedini čovjek pred kojim je drhtao veliki Drogba: Kad ga je vidio, odmah je počeo da skida dres

Admin Čaušević

Didier Drogba je već dugo godina u penziji, a svi koji ga se sjećaju pamte ga kao odličnog golgetera.

Snažan i precizan udarac te nevjerovatna snage bile su glavne karakteristike nekada odličnog i neustrašivog golgetera koji je svjetsku slavu doživio igrajući za Chelsea.

Sa Plavcima iz Londona je osvojio veliki broj trofeja, najljepši momenat je doživio svakako 2012. godine kada je na Stamford Bridge silno željena Liga prvaka.

Igračku afirmaciju je doživio u Marseilleu. Bila mu je dovoljna jedna sezona na Veledromu da impresionira fudbalski svijet te u transferu vrijednom tada ogromnih 40 miliona eura potpiše za londonske Plavce.

Tu sezonu u dresu Marseillea nikad neće zaboraviti jer je tada prvi put zaigrao u Ligi prvaka, a za rivala u grupnoj fazi imao je Real Madrid predvođen Zinedineom Zidaneom.

UEFA Champions League on Twitter: "Drogba scored his first #UCL goal  against Real Madrid on 16 September 2003... https://t.co/IDHidkK8U0" /  Twitter

Oglasi

Na dodjeli Zlatne lopte prije nekoliko dana Zidane i Drogba su se prisjetili čuvene scene sa stadiona Veledrome kada je Marseille bio domaćin Kraljevima.

"Naša prva utakmica u Ligi prvaka bila je u Madridu, zabio sam gol, ali smo izgubili 4:2. Na kraju utakmice Zidane mi je prišao i tražio dres, a ja sam postao nervozan jer sam je zamijenio već s nekim drugim", kazao je čuveni napadač.

"Onda si mi ti Zizou odgovorio: 'Nema veze, ali nemoj zaboriti na revanšu'. Bila su to dva duga mjeseca, čekao sam revanš i priliku da zamijenim dres sa svojim idolom."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Došao je revanš i ti si mi prišao i rekao mi: 'Didier, nisi valjda zaboravio?'. Ja sam zadrhtao i odmah sam krenuo da skinem dres i da ti dam, a ti si mi rekao: 'Ne, Dider, šta radiš! Dat ćeš mi ga poslije.'"

Zidane je bez dileme jedan od najboljih igrača u historiji, a nešto stariji koji sjećaju legendarnog Francuza ga bez dileme smatraju najboljim ikad.

Top Komentari

Galacticosi
Nekako mi se čini da se Zizu rano oprostio :( malo će biti takvih igrača
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi