Putokaz za sve razmažene fudbalere: Najbolji ikad, a na treningu sa poderanim patikama

Legendarna scena

Putokaz za sve razmažene fudbalere: Najbolji ikad, a na treningu sa poderanim patikama

Admin Čaušević

U modernom fudbalu se obraća pažnja na najsitniji detalj i današnji fudbaleri imaju mnogo bolju ljekarsku službu nego što je to bio slučaj ranije.

Vrlo je lako deketirati bilo kakvu vrstu povrede, osim toga dojam je da su igrači mnogo razmaženiji negko prije 20, 30 i kusur godina jer pojedini traže pomoć ili se povrijede nakon običnog udarca.

Upravo iz tog razloga scena kako se pokojni Diego Armando Maradona sprema za meč Svjetskog prvenstva u Italiji 1990. godine treba poslužiti kao pravi primjer mlađim naraštajima.

I dok bi mnogi današnji igrači odustali i uzeli bi pauzu od treniranja te bi čak i razmišljali o propuštanju Mundijala, Maradona nije bio takav.

Naime, nekoliko sedmica uoči početka Mundijala u Italiji Argentina je igrala prijateljski meč sa Valencijom. Završeno je 1:1, a Maradona je dobio ozbiljnu povredu palca desne noge.

Mali Zeleni je ostao bez nokta, prst mu je bio otekao i u takvim oklolnostima predviđa se ozbiljna pauza, ali to Maradoni nije bilo na umu.

Oglasi

Tako je fotografisan kako na jednom od kondicionih treninga trenira sa poderanom patikom. Patiku je poderao kako bi mu prst mogao imati dovoljno komocije da se povreda ne pogorša.

Na kraju je Maradona zaigrao uvodni meč Mundijala protiv Kamerenu, ali su Gaučosi senzacionalno poraženi sa 0:1. Pobjednika je odlučio Omam-Byik.

Argentina je uspjela doći do finala gdje je poražena od Njemačke na penale s tim da je Maradona bio daleko od prepoznatljivog nivoa. Turnir je završio bez postignutog gola, a svemu je svakak kumovala povreda prsta, a zatim i zgloba.

Legendarni Argentinac se zbog svojih majstorija generalno smatra najboljim fudbalerom svih vremena, a njegova odlučanost i volja za igranjem fudbala nisu poznavali granice.

Podsjećanja radi, Maradona je preminuo prije dvije godine u 61. godini života i to od srčanog udara. Međutim, njegova legenda i dalje živi među milionima fanova širom svijeta.

Top Komentari

BiH_Suomi
**** ti njega, da nije imo para pa et. A mogo citavoj bosni kupit po patike, nego **** bi se marku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti