Poseban dan na jugu Italije: Maradona dobio društvo među legendama Napolija
FOTO: EPA

Veliko dostignuće italijanskog fudbalera

Poseban dan na jugu Italije: Maradona dobio društvo među legendama Napolija

H. Zilić

U 23. kolu Serije A Napoli je danas deklasirao Salernitanu sa 4:1.

Jedan od strijelaca za Napolitance bio je i Lorenzo Insigne u 53. minuti iz penala, a to je bio i četvrti pogodak Napolitanaca na ovoj utakmici i gol koji je ušao u historiju kluba sa juga Italije.

Naime, Lorenzo Insigne je današnjim pogotkom protiv Salernitane došao do brojke od 115 postignutih pogodaka za Napoli. Italijanski reprezentativac se time izjednačio sa legendarnim Diegom Maradonom i upisao svoje ime duboko u historiju kluba iz Napulja.

Insigne je već uživao status legende kod navijača, a nakon današnje utakmice to će se se još više povećati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U ovoj sezoni Insigne je postigao pet golova u prvenstvu i upisao četiri asistencije, a Napolitanci su trenutno nakon 23 odigrana kola drugoplasirani u prvenstvu sa 49 bodova, četiri manje od lidera Intera, ali i utakmicom više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi