Proveo 12 godina u Atleticu: Postignut usmeni dogovor, Diego Simeome vrlo brzo stavlja svoj potpis

Nema promjena

Proveo 12 godina u Atleticu: Postignut usmeni dogovor, Diego Simeome vrlo brzo stavlja svoj potpis

Edmir Škorić

Argentinski stručnjak Diego Simeone od 2011. godine trenira Atletico Madrid i od tada je jedan od najplaćenijih trenera na svijetu.

Nakon što je bio na čelu Racinga, Estudiantesa, River Platea, San Lorenza i Catanije, argentinski trener doveden je u Atletico Madrid, ekipu s kojom je osvojio devet trofeja, uključujući dva naslova u La ligi i dvije Evuropske lige. Osim toga, stigao je i do dva finala Lige prvaka.

Ukupno je Simeone na klupi Atletica sjedio 637 puta, ostvario je 377 pobjeda uz 144 remija i 116 poraza.

On je u posljednjoj godini ugovora sa Atleticom, a prethodno su ovog ljeta kontaktirali iz Al-Ahlija (Saudijska Arabija) te mu ponudili platu od 40 miliona eura godišnje.

Diego je to odbio i sada je spreman potpisati novi ugovor sa timom iz španske prijestolnice. Iak je jako dugo u Atleticu, nije mu ponestalo strasti i izazova vodeći tu ekipu.

Oglasi

"Diego Simeone, na pragu je vrlo skorog potpisivanja novog ugovora s Atleticom. Usmeni dogovor je postignut, nedostaju samo potpisi, ali sve je kao urađeno. Nakon gotovo 12 godina kao trener Atletica, Simeone je spreman nastaviti u klubu", napisao je novinar Fabrizio Romano na Twitteru.

Krajem marta francuski dnevnik L'Equipe objavio je listu najbolje plaćenih trenera na svijetu.

Vodeći na ovoj listi je upravo Diego Simeone, koji nadmašuje imena poput Pepa Guardiole ili Jurgena Kloppa, koji se smatraju dvojicom najboljih trenera posljednjih godina. Simeoneova plata trenutno iznosi oko 28,9 miliona eura godišnje, pa uostalom i ne čudi zašto je vjeran Jorgandžijama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Guaridola ima platu od 22,3 miliona eura u Cityju, a Klopp 17,8 miliona eura u Liverpoolu. Slijede Max Allegri iz Juventusa sa platom od 12,8 miliona eura, Thomas Tuchel (Bayern) sa 11,9 miliona, Carlo Ancelotti sa 10,8 miliona u Real Madridu, a Simeone Inzaghi zarađuje oko 9,9 miliona eura godišnje vodeći Inter.

U Top 10 su još Jose Mourinho (Roma) sa platom od oko 9,2 miliona, Xabi Alonso (Bayer) sa 5 miliona eura godišnje i Niko Kovač, koji ima platu od 4 miliona eura godišnje radeći u Wolfsburgu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi