Deset golova na dva meča: Tuga i ispisana historija u Belgiji, Atleticu pripala golijada u Madridu

Antwerp "probio led", Atletico do prve pobjede

Deset golova na dva meča: Tuga i ispisana historija u Belgiji, Atleticu pripala golijada u Madridu

E. Ganibegović

U terminu od 18:45 sati gledali smo uvodne dvije utakmice drugog kola Lige prvaka i vidjeli deset golova. Shakhtar je s 2:3 nakon velikog preokreta slavio u Belgiji kod Antwerpa, dok je u Španiji odigran meč Atletica i Feyenoorda, a rezultat je glasio 3:2 za Jorgandžije.

Meč grupe H donio je prvi domaći duel Antwerpa u Ligi prvaka i može se reći da je belgijski prvak probio led kada su u pitanju golovi. Međutim, velika tuga će ostati jer je vodio 2:0 i na kraju izgubio.

U 3. minuti je Muja donio vodstvo domaćem timu. Prvi je to i historijski gol za ovaj tim u Ligi prvaka, nakon poraza od Barcelone (5:0) u prvom kolu.

Na 2:0 je pola sata kasnije povećao Balikwisha. Izgledalo je tada sve bajno za domaći tim koji je s dva gola prednošću otišao na odmor, ali u drugom poluvremenu veliki šamar.

Prvo je u 48. minuti Sikan smanjio na 2:1. Dalo je to krila ukrajinskom timu za nastavak utakmice.

Igrala se 71. minuta kada je Rakitsky pogodio za 2:2. Domaći trener je probao reagovati ubacivši Valenciju u 74. minuti, no samo dvije minute kasnije Sikan postiže novi gol i stavlja tačku na i.

Oglasi

Podsjetimo, od 21 sat u ovoj grupi se igra još jedan meč. U pitanju je utakmica Porta i Barcelona.

Još jedna utakmica se igrala od 18:45. U pitanju je meč grupe E između Atletico Madrida i Feyenoorda (3:2).

Tim iz Nizozemske stigao je u vodstvo u 7. minuti i to autogolom Hermosa. Samo pet minuta kasnije domaćin stiže do poravnanja preko Morate.

Novo vodstvo Feyenoordu donosi Hancko u 34. minuti. Nije to bilo sve za prvo poluvrijeme, jer je u četvrtoj minuti nadoknade Griezmann majstorijom vratio stvari na početak.

Oglasi

Na samom otvaranju drugog dijela utakmica je riješena. U 47. minuti je Morata postigao novi gol za prvu pobjedu Atletica ove sezone u Ligi prvaka.

Kasnije u grupi E igra se još jedan meč. U Škotskoj će Celtic ugostiti ekipu Lazija. Osim pomenuta dva meča, igrat će se i mečevi:

Borussia Dortmund - AC Milan;
Crvena zvezda - Young Boys;
Newcastle United - PSG;
RB Leipzig - Manchester City. 

Liga prvaka, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa H:
Antwerp - Shakhtar 2:3

Grupa E:
Atletico Madrid - Feyenoord 3:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi