Diego Simeone pred derbi s Realom: "Samo neka sudiju ostave na miru"
Foto - EPA

Trener Atletica jasan

Diego Simeone pred derbi s Realom: "Samo neka sudiju ostave na miru"

Midhat Šljivak

Veliki derbi sutra će na Wanda Metropolitano stadionu u Madridu odigrati gradski rivali Atletico i Real. Pred ovaj meč trener Atletica Diego Simeone nije želio previše govoriti o suđenju koje je prethodnoh godina bilo u centru pažnje jer su mnogi smatrali da je Real favorizovan.

Diego Simeone poručio je kako sudiju Javiera Alberolu Rojasa treba ostaviti na miru na sutrašnjem derbiju između njegovog Atletica i Reala.

Mladi 32-godišnji sudija dobio je zadatak da sudi jedan od najvećih derbija španskog fudbala, a Simeone poručuje kako bi igrači trebali biti izuzetno pristojni.

"Sudiju moramo ostaviti na miru. On je zaista odličan sudija i da će i njemu biti drago ako igrači budu sarađivali na pravi način. Moramo se brinuti samo o sebi i kako odigrati što bolju utakmicu", rekao je Simeone.

Ne sviđa se argentinskom stručnjaku tijesan raspored utakmica. Igrači imaju ozbiljne probleme da se prilagode sezoni.

Oglasi

"Svi timovi imaju probleme s povredama. Baš sam jučer slušao Guardiolu i njegov tim koji je najbolji na svijetu pati zbog toga. Dosta je utakmica, treneri se moraju nositi i prilagođavati. Lakše je kada ne moraš stalno mijenjati, no moramo se prilagoditi situaciji."

Atletico je proteklih godina znao doći do naslova prvaka. Simeone radi sjajan posao i ne plaši se krenuti na dva najveća kluba - Real i Barcelonu.

"Real i Barcelona uvijek mogu priuštiti velike igrače, ali usprkos tome mi smo sposobni da se nosimo s njima. Mislimo samo na sebe i držimo se puta kojeg smo stvorili u proteklih 11 godina".

Atletico je dobio samo jednu od posljednjih 14 utakmica protiv Reala. Nije to Simeoneu previše bitno.

"Nema se tu šta reći. Statistika je jasna i nema potrebe bilo šta drugo govoriti".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Susret Atletico - Real Madrid igra se u nedjelju od 21 sat.

Top Komentari

Mostarac94
Samo i ti jednom za promjenu odigraj muski a ne pickasto i bice super
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi