Dilaver: Bili smo bolji i zasluženo osvojili tri boda

Junak gradskog derbija u Kaknju

Dilaver: Bili smo bolji i zasluženo osvojili tri boda

D. Kurbegović

Nogometaši Mladosti i Rudara danas su pred oko 1500 gledatelju u mjestu Doboj kod Kaknja, odigrali gradski derbi u jednoj spektakularnoj atmosferi. 

Mladost je danas bila dosta bolja ekipa od Rudara, a goste je težeg poraza spasio sjajni golman Adnan Hadžić, koji je danas sjajno branio i sačuvao obraz Rudara.

Junak gradskog derbija bio je 25-godišnji Haris Dilaver, koji je u devetoj minuti postigao pogodak za vodstvo Mladosti 1:0, taj se rezultat nije mijenjao do kraja utakmice, te su na kraju domaćini osvojili sasvim zasluženo tri boda, koja su ih lansirala na prvo mjesto na tabeli zajedno s Goraždem, tako da obje ekipe sada imaju po 34 boda.

Nakon današnjeg derbija, kontaktirali smo i strijelca jedinog gola Harisa Dilavera, koji je za SportSport.ba kazao nešto više o današnjem derbiju.

"Bilo je prekrasno biti sudionik današnje utakmice, koja je bila sigurno za Premijer lige, sjajna atmosfera, ispunjene tribine i korektno ponašanje svih aktera derbija. Mi smo prije utakmice najavili da ako želimo u Premijer ligu, ne smijemo gubiti bodove na domaćem terenu, Rudar nas je pobijedio u prvom dijelu sezone, ali sada smo mi mnogo jača ekipa i danas smo im na pravi način uzvratili za taj poraz. Pobjeda je danas veća od tri boda, kada smo saznali da je Goražde kiksalo na domaćem terenu, tako da smo se sada izjednačili bodovno na vrhu tabele. Zadovoljan sam i sretan što je baš moj pogodak odlučio današnji derbi, ali uspjeh je svakako čitave ekipe, koja je danas odigrala na veoma visokom nivou", govori sjajni Zeničanin.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Do kraja prvenstva ima još mnogo, ali nekoliko će ekipa voditi borbu za Premijer ligu.

"Nikada nije bila neizvjesnija Prva liga, čak pet klubova je u igri za ulazak u viši rang, ali mislim da su pored nas najozbiljniji kandidati Goražde, Bratstvo i Metalleghe, ali ne smijemo otpisivati ni Radnički koji ima sjajnih pojedinaca. Do kraja prvenstva će se voditi velika borba, a mi se nadamo da ćemo prvi proći kroz cilj", kazao je za SportSport.ba najbolji strijelac ekipe u ovoj sezoni Haris Dilaver, koji je protivničke mreže u dosadašnjem dijelu prvenstva tresao sedam puta.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.