Dilaver ipak pokrenuo proceduru za promjenu državljanstva, želi igrati za BiH

Potvrđeno iz NK Dinamo za SportSport.ba

Dilaver ipak pokrenuo proceduru za promjenu državljanstva, želi igrati za BiH · Ekskluzivno

A. Čaušević

Mogućnost da Emir Dilaver zaigra za reprezentaciju BiH još uvijek postoji, iako iz NFSBiH tvrde suprotno. 

Izvrsnim igrama u Dinamu Dilaver je stekao status jednog od najboljih defanzivaca HNL-a te obzirom da je rođen u BiH nametnuo se kao odlično rješenje za defanzivni dio tima selekcije koju predvodi Robert Prosinečki.

Ovaj 28-godišnjak rođen u Tomislavgradu se već neko vrijeme spominje kao i potencijalni reprezentativac BiH, međutim usljed administrativnih prepreka još uvijek nije obukao dres bh. reprezentacije.

NFSBiH je u danas objavljenom saopštenju naveo kako Dilaver nije spreman za promjenu državljanstva, odnosno da je odustao od igranja za bh. nacionalni tim.

"Istovremeno smo radili i na rješavanju statusa Emira Dilavera koji je dobio sve potrebne instrukcije u pravcu rješenja istog pitanja. On nije bio spreman za promjenu državljanstva, austrijskog u bosanskohercegovačko, te uvažavajući njegov stav po ovom pitanju nismo mogli poduzeti dalje korake u tom pravcu", naveli su iz krovne kuće bh. fudbala.

Međutim, sitaucija je nešto drugačija. Dilaver je zapravo predao dokumentaciju i još uvijek čeka na dobijanje bh. pasoša. Ekskluzivno je to potvđeno iz NK Dinamo Zagreb za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Emir Dilaver nije odustao od igranja za reprezentaciju BiH. Predao je dokumentaciju za dobijanje bh. državljanstva i jedva čeka da zaigra za reprezentaciju BiH", za SportSport.ba je kazao Alen Lesički, PR NK Dinamo Zagreb.

Dilaver je prošao omladinske selekcije bečke Austrije, nastupao je još za mađarski Ferencvaros i poljski Lech. Član Dinama je od jula 2018. godine. 

Top Komentari

Honduras
100% u savezu neki srbin sjedi po naredbi Dodicka i opstruira sve sto se moze opstruirati,100%%%
17 3
starmac
Ko ovdje laze a ko istinu govori.
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti