Emir Dilaver odustao od nastupa za BiH, Dino Hotić čeka odluku FIFA-e!

Ne želi mijenjati državljanstvo

Emir Dilaver odustao od nastupa za BiH, Dino Hotić čeka odluku FIFA-e!

E. Čaušević

Prethodnih mjeseci dosta se pisalo o tome da će defanzivac zagrebačkog Dinama, Emir Dilaver, zaigrati u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Dilaver ima austrijsko državljanstvo, ali je pokazao prije nekoliko mjeseci želju da nastupa za BiH. Robert Prosinečki je u nekoliko navrata govorio na press konferencijama da je procedura promjene državljanstva u toku, ali je sve to trajalo predugo.

Nogometni savez BiH objavio je danas da Dilaver neće nastupati za Bosnu i Hercegovinu jer nije spreman da se odrekne austrijskog državljanstva.

"Radili smo i na rješavanju statusa Emira Dilavera koji je dobio sve potrebne instrukcije u pravcu rješenja istog pitanja. On nije bio spreman za promjenu državljanstva, austrijskog u bosanskohercegovačko, te uvažavajući njegov stav po ovom pitanju nismo mogli poduzeti dalje korake u tom pravcu", saopšteno je iz NSBiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Također, iz Saveza je potvrđeno da je pokrenuta i procedura oko promjene državljanstva Dine Hotića koji ima pasoš Slovenije. Pravna procedura je završena, a dokumentacija je proslijeđena na adresu FIFA-e koja će donijeti konačnu odluku o promjeni državljanstva igrača Maribora.

Top Komentari

MirzaBarucic
Neces? Odlicno! Igraj za Austriju k'o Junuzovic. Radije vidim Vranjesa s onakvom tetovazom koji gine u dresu BIH, nego ovakve patriJote kojima su Facebook i Instragram profili puni BIH. Pokakim im se u usta.
8 2
BiHScout
*****cina, **** ga onaj ko ga takvog napravi, ali neka ga oni sto dodju u austriju i postignu nesta odma misle da su neko i nesta , sad se ne trab nikad ni vracati u bosnu jer je austrijanac haha
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi