Dilaver u timu kola, najbolji igrač lige u decembru

Briljira u poljskom Lechu

Dilaver u timu kola, najbolji igrač lige u decembru

Bh. internacionalac Emir Dilaver tradicionalno se ponovo našao u idealnom timu poljske Ekstraklase.

Ovaj 26-godišnji fudbaler koji je rođen u Tomislavgradu u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi, a to je pokazao i u utakmici protiv Termalice u kojoj je njegov Lech slavio rezultatom 3:1.

Za svoj nastup Dilaver je dobio najviše ocjene, što mu je i ovoga puta donijelo mjesto u idealnom timu kola prema izboru zvanične stranice poljske Ekstraklase, i to peti put zaredom. Osim toga Dilaver je proglašen i za najboljeg igrača u Poljskoj za mjesec decembar.

Transfer u slavni poljski klub za Dilavera se ispostavio kao pravi potez u karijeri, a ukoliko nastavi s odličnim partijama, nema sumnje da će na njega 'oko baciti' i novi selektor reprezentacije BiH. 

U ovoj sezoni Dilaver je za Lech odigrao 19 ligaških utakmica i na terenu je proveo 1675 minuta, što ga čini jednim od najstandardnijih igrača u timu iz Poznana. 

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi