Golman Dinamo Minska se obrukao - primio je nevjerovatan gol s centra

Dobre vijesti za Željezničar

Golman Dinamo Minska se obrukao - primio je nevjerovatan gol s centra

Edmir Škorić

Dinamo Minsk, rival Željezničara u prvom pretkolu Konferencijske lige, poražen je danas u okviru 13. kola bjeloruske lige na gostovanju kod Smorgona. Utakmicu je "obilježio" golman Dinama koji je u drugom poluvremenu primio nevjerovatan gol.

Dinamo je bio veliki favorit na ovom gostovanju, ali je izgubio sa 3:1 i tako pao na drugo mjesto na tabeli, pošto je Neman jučer pobjedom zasjeo na prvo mjesto.

Smorgon je poveo nakon 12 minuta igre pogotkom Krasnova, da bi Khvashchinskiy u 35. izjednačio na 1:1. U završnici prvog poluvremena autogolom Svirepe za novu prednost domaće ekipe, a u 72. minuti svoju mrežu zatresao je i golman Denis Shpakovski, pa je time postavljen konačan rezultat.

Golman Minska primio je jedan jako zanimljiv gol u 72. minuti. Ako ovako bude branio u duelima protiv Plavih, onda bh. tim itekako može da se nada prolasku.

Jako lošu utakmicu odigrali su igrači iz Minska, što naravno raduje sve u FK Željezničar, budući da će se u julu ovi timovi sastaviti na početku Konferencijske lige.

Za razliku od Bjelorusa, bh. tim ne igra takmičarske utakmice već neko vrijeme, ali je jučer odigrao svoj prvi kontrolni meč i savladao Arsenal Tivat sa 2:0 golovima Andrije Drlje.

Plavi će nakon ovog susreta odigrati i meč protiv Sutjestke iz Nikšića koji je na programu 28. juna.

Dinamo Minsk 13. jula dolazi na Grbavicu, dok će se revanš odigrati sedam dana kasnije u Azerbejdžanu. Podsjećamo da zbog učešća Bjelorusije u rat u Ukrajini njeni timovi ne mogu da igraju evropske utakmice na svom terenima, pa moraju da traže neutralne.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Iako je prvobitno trebalo da se igra u Izraelu, na kraju su iz FK Željezničar uspjeli "izganjati" da se utakmica pomjeri u Bakuu, ali čeka se odluka UEFA-e.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AxByCz
Dobra vijest, gađati obavezno sa centra kada god bude prilike ??
1 0
user1655831611
Kak je to dobra vijest
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi