Bjelorusi pomogli Dinamu pred Željezničar, dolazak u Sarajevo pravi "roller coaster"

Prvi meč se igra u četvrtak

Bjelorusi pomogli Dinamu pred Željezničar, dolazak u Sarajevo pravi "roller coaster"

Admin Čaušević

Iz FK Željezeničar su saopštili da je preostalo još ulaznica za sjevernu tribinu pred prvi evropski meč na Grbavici nakon pet godina i to protiv Dinama iz Minska u sklopu prvog pretkola Konferencijske lige. 

Željezničar je sa potpisima Harisa Ovčine i Allysona proteklih dana potvrdio dolazak dvojice novih igrača, dok je vrijedno pojačanje angažovao i Ivana Bakhara, iskusnog reprezentativca Bjelorusije.

Ekspedicija bjeloruskog kluba u Sarajevo dolazi tri dana prije utakmice, a njihovo putovanja u naredne dvije sedmice bit će poput pravog roller coastera.

Gostujući u jednom podcastu mladi golman Fedor Lapoukhov je objasnio kako će izgledati njihov dolazak u bh. prijestolnicu.

"Prvo idemo u Istanbul, a zatim letimo u Bosnu u Sarajevo. To je jedna utakmica. A onda već sljedeći dan ili dan kasnije letimo u Istanbul, a zatim u Baku", rekao je Lapoukhov.

Ovaj 20-godišnjak je kazao da će Dinamo čak šest dana trenirati u Bakuu što znači da je bjeloruski Savez pomogao ovom klubu.

Oglasi

Kao što je poznato bjelorusko prvenstvo je u punom jeku, a prvi naredni ligaški meč Dinamo će igrati tek 5. augusta nakon što je za vikend odigrao 0:0 protiv Zhodina.

"Pet dana ćemo se pripremati u Bakuu. Igrat ćemo tamo i to smo prihvatili to znači da se domaći meč računa. Neće biti lako bez navijača."

Već sada je izvjesno da u četvrtak slijedi istinski spektakl pošto su navijači Željezničara već razgrabili karte za istočnu, južnu i zapadnu tribinu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Manijaci su najavili da će pripreme za posebnu koreografiju trajati tri dana i da se sprema nešto što do sada nije viđeno u BiH.

Podsjećanja radi, utakmica Željezničar - Dinamo igra se u četvrtak od 20:30, a pravdu će dijeliti arbitri iz Grčke na čelu sa Evangelosom Manouchosom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Uranija
A zašto jadan bio “roller coaster”? Presjedaju u Istanbulu, i to je to. Mora li naslov biti jadan kao da je iz žute prekodrinske štampe
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi