Problemi na Maksimiru, navijači bijesni - Petković za pravu "siću" može otići iz Dinama!

Ukoliko stigne ponuda tokom Evropskog prvenstva

Problemi na Maksimiru, navijači bijesni - Petković za pravu "siću" može otići iz Dinama!

Esmer Oštraković

Nakon dugo vremena održana je press konferencija u režiji sportskog direktora Dinama Marka Marića koji je govorio o kratkoročnim, ali i dugoročnim planovima ovog kluba.

Naravno, brojna pitanja zanimala su okupljene novinare, a jedno je sasvim logično bilo i o ljetu koje je pred nama i odlascima i dolascima kada je riječ o Dinamu. Naravno, nije puno otkrio Marić.

"O imenima ne mogu niti hoću pričati. Kada je riječ o budžetu, primarni cilj je da se nađu rješenja za igrače koji ne doprinose. Moramo izbalansirati ekipu i to dosta bolje. Kada to napravimo, a radimo na tome, onda ćemo imati jasniju sliku koliko igrača nam fali. Ne može se to riješiti u jednom prijelaznom roku, ali najbolje za sve bi bilo da se uspije riješiti", rekao je Marić.

Ono što je sasvim jasno je da će neki igrači napustiti Dinamo i Maksimir, a jedan od glavnih kandidata za odlazak je naravno mladi Baturina na kojem se očekuje velika zarada.

Osim Baturine očekuje se odlazak još nekoliko igrača, a ono što je sigurno je da bi svima najteže pao odlazak Brune Petkovića bez kojeg je Dinamo i ove sezone igrao dosta lošije.

Oglasi

Do prošle godine za Petkovića su stizale ponude samo sa Bliskog istoka, ali i to se u posljednje vrijeme promijenilo. Sjajne igre Petkovića privukle su pažnju nekih klubova, a kako i ne bi obzirom na njegovu jako dobru statistiku.

Naime, Petković je odigrao 38 utakmica u svim takmičenjima u ovoj sezoni, te je postigao 17 golova i dodao je devet asistencija. Jasno je da je Petković zbog svega toga postao veoma tražena roba.

Bio je Petković prošlog ljeta na izlaznim vratima Dinama jer ga je Bjelica htio doveti u Trabzonsspor, ali je taj transfer koji je trebao koštati pet miliona eura na kraju propao.

Ostao je tako Bruno Petković u Dinamu i produžio je ugovor na još jednu godinu, tačnije do ljeta 2025. godine i izvjesno je da će i on napustiti Dinamo nakon što se ova sezona završi.

Zanimljivo je da je Petković u svoj ugovor ugradio veoma zanimljivu odštetnu klauzulu od samo 2.5 miliona eura, ali ona može biti aktivirana samo u toku Evropskog prvenstva.

Ukoliko u tom periodu niko ne aktivira tu klauzulu onda Dinamo može postaviti cijenu koju oni žele, a njegova trenutna vrijednost procjenjuje se na pet miliona eura.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sigurno je da će Petković imati dobru minutažu na Evropskom prvenstvu i ko zna, možda neki od klubova upravo tada aktivira njegovu kluazulu i dovede ga za pravu "siću".

Naravno veliko je pitanje i da li se Petkoviću ide iz Dinama. Ono što je sigurno je da je pred nama još jedan veoma zanimljiv prijelazni rok.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti