Od rane zore u Atini kao da je opsadno stanje: U Dinamu nisu ni svjesni šta ih čeka

Utakmicu će osiguravati na hiljade policajaca

Od rane zore u Atini kao da je opsadno stanje: U Dinamu nisu ni svjesni šta ih čeka

Admin Čaušević

Dinamo Zagreb u Atini od 20:45 igra revanš susret 3. pretkola Lige prvaka protiv AEK-a, a mjere sigurnosti za taj meč su podignute na najveći mogući nivo.

Prema izvještajima grčkih medija od jutranjih sati u Atini je takva situacija kao da je opsadno stanje, posebno se to odnosi na kvart New Philalephia.

Mjere opreza su drakonske, nakon onoga što je prošle sedmice kada su hrvatski huligani uspjeli nesmetano preći gotovo cijelu Grčku i uz pomoć navijača Panathinaikosa stići u New Philadelphiju, izazvavši incidente tokom kojih je 29-godišnji navijač AEK-a izgubio život.

I FS Grčke je pododuzeo sve kako radi prevencije i zaštite građana i igrača, zbog čega će unutar i izvan OPAP stadiona biti na hiljade policajaca.

Angažovani su i helikopteri, dok će iznad i oko stadiona kružiti brojni dronovi koji će sa lica mjesta davati kontinuiranu sliku, dok će kontrola za sve koji dolaza na stadion biti temeljita.

Oglasi

Kako je iz AEK-a navedeno kapije stadiona otvaraju se tri sata prije početka utakmice, a očekuje se da na tribinama bude oko 30.000 gledatelja.

Istodobno, prema izvještaju policije, temeljite će kontrole biti i na graničnom prijelazu Kakavia, odakle su ušli hrvatski huligani.

Podsjećanja radi, AEK je prvi meč igran u Zagrebu početkom sedmice dobio sa 1:2 te je u velikoj prednosti da doše do play-offa Lige prvaka.

I dok je oko 100-ak navijača Dinama učesnika u nemirima i dalje u istražnom pritvoru grčku tužilaštvo nastavlja da istražuje ubistvo Michalisa Katsourisa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U petak je uhapšen 43-godišnji navijač Panathinaikosa koji se sumnjiči da je organizator akcije nakon što je identifikovan na jednom video snimku.

Inače, još uvijek nema naznaka kada bi uhapšeni navijači zagrebačkih Modrih mogli biti pušteni na slobodu. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi