Dinamo večeras igra meč sezone, a Livaković je mislima već u novom klubu

Modri moraju odgovoriti i posao će biti završen

Dinamo večeras igra meč sezone, a Livaković je mislima već u novom klubu

Samir Mlaćo

Saga oko golmana Dominika Livakovića i dalje traje.

Livaković je još uvijek član Dinama, večeras će braniti u revanšu protiv AEK-a u Atini, ali to će vjerovatno biti njegova posljednja utakmica u dresu Dinama.

Prema pisanju italijanskog novinara Rudyja Galettija Livaković je postigao dogovor sa turskim Fenerbahčeom.

"Čeka se samo da Dinamo odigra revanš utakmicu sa AEK-om, te da čelnici Dinama daju konačan odgovor", napisao je kasno sinoć Galetti.

Poznato je da je Livaković i među kandidatima za gol Seville.

Seville je prodala Yassinea Bounoua u Al Hilal i mora brzo reagovati.

Jedna od opcija je Livakovića i sve će uskoro biti jasnije.

Oglasi

Prema posljednjim informacijama Dinamo bi za Livakovića dobio devet miliona eura obeštećenja, iako su Modri na startu tražili više od deset miliona.

Šta će od svega biti ostaje da se vidi, no jasno je da će Livaković teško ostati stanovnik Zagreba.

Dinamo večeras igra revanš u Atini i zaista ga čeka težak posao. Grci su slavili 2:1 u Zagrebu i imaju sve u svojim rukama. Očekuje se paklena atmosfera, posebno nakon nereda navijača Dinama koji su napale domaće fanove, a jedan navijač AEK-a tada je smrtno stradao.

Grci su izdali i saopštenje u kojem su naveli da će kontrole biti rigorozne.

U subotu, 19. augusta, naša momčad bije veliku takmičarsku bitku s ciljem da završi ono što je započela u Zagrebu i prođe dalje. Kvalifikacija koja će biti najveće priznanje sjećanju na Michalisa koji će sigurno slaviti s nama odozgo.

Oglasi

Zato moramo svim snagama pomoći momčadi i zaštititi je od svake opasnosti.

Sigurnosne mjere za utakmicu i sve što treba učiniti u subotu vrlo su specifične, o kojima se ne može pregovarati i na njih je policiji skrenula pozornost izravno Uefi, ali i grčka vlada nakon relevantnih objava u srijedu. U ovom trenutku nema smisla raspravljati o bilo čemu osim o potrebi da se pozabavimo onim što je potrebno da igra teče glatko. Pogotovo nakon prve utakmice u Zagrebu, gdje je sve teklo glatko, gdje je pritisak Uefe na protivnika bio proporcionalan, nemamo prostora za pogreške.

Vrata OPAP Arene otvaraju se tri sata prije početka utakmice, u 18.45 sati. Od tog trenutka više nitko neće moći biti oko stadiona bez ulaznice.

Prostor će biti zatvoren tri sata prije početka, a provodit će se stroge predprovjere u nadležnosti policije. Jednako stroge bit će i kontrole na ulazima u stadion.

Oglasi

Svatko tko nosi ruksak ili torbu neće moći proći predkontrolu i time ući u OPAP Arenu.

Laserski uređaji, generatori dima, baklje i općenito opasni i zapaljivi predmeti strogo su zabranjeni. Naš klub će biti strogo kažnjen za svaki slučaj njihove upotrebe unutar stadiona i nema mjesta za paljenje baklji!

Svaki transparent zabranjenog sadržaja (uvredljivog, političkog i sl.) i općenito nenogometnog sadržaja ne smije se postaviti i rezultirat će kaznom od strane AEK-a, ali će također stvoriti problem u odvijanju utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sva djeca koja dolaze na stadion moraju imati ulaznicu. Niti jedno dijete neće moći ući na stadion bez ulaznice.

Također je jasno da zbog stroge predprovjere navijači AEK-a koji imaju ulaznice za utakmicu moraju ranije doći na stadion kako ne bi došlo do neugodnosti, ali i gužve i problema na ulazima prije početka utakmice. Iz tog razloga vrata našeg stadiona otvaraju se tri sata prije početka utakmice kako bi se omogućio nesmetan protok gledatelja. Dan i vrijeme utakmice olakšavaju raniji dolazak", istakli su iz AEK-a.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti