Bivši Viallijev saigrač zabrinuto poručio: "Prerano je otišao, bojim se, svašta smo tada uzimali"

Baggio se plaši

Bivši Viallijev saigrač zabrinuto poručio: "Prerano je otišao, bojim se, svašta smo tada uzimali"

Edmir Škorić

Dino Baggio, slavni italijanski nogometaš, govorio je o svom odnosu sa nedavno preminulom legendom Gianlucom Viallijem, s kojim je igrao u Juventusu i reprezentaciji Italije.

Vialli, koji je igrao za Sampdoriju, Juventus i Chelsea, preminuo je u 58. godini života nakon više od pet godina borbe sa rakom gušterače.

Sjajni bivši nogometaš je tokom karijere zabio 259 golova na 674 utakmice. Bio je dva puta prvak Italije, sa Sampdorijom i Juventusom, osvajao je sa Starom damom i Ligu prvaka te Kup UEFA, a sa Sampdorijom i Chelseajem je bio osvajač Kupa kupova.

Mnogo toga je osvojio u karijeri, ali je najtežu bitku ipak izgubio. Njegova smrt zabrinula je bivšeg mu saigrača Dinu Baggija, koji je kazao:

"Prerano je otišao. Trebali bismo istražiti šta smo uzimali dok smo igrali. Uvijek je bilo dopinga. Moramo shvatiti da neke tvari mogu za nas biti loše nakon nekog vremena. I ja se bojim za sebe, događa se to mnogim igračima", rekao je Baggio, pa je dodao:

"U devedesetim godinama, kad smo igrali, bilo je dosta dopinga i mi smo ga uzimali. Neki su i pričali o tome šta su uzimali i da im stvara probleme", ispričao je Baggio.

Njegove su izjave očito izazvale kontroverze. Rasprava o dopingu nogometaša tih godina je stalna i već je pnovo dospjela u vijesti ovih dana, u kojima je Calcio oplakivao smrt Siniše Mihajlovića i Gianluce Viallija.

Nakon što je početkom godine Vialli preminuo, Baggio je napisao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Uvijek je teško prihvatiti i razumjeti misterij života, pogotovo kada si tako rano oduzet naklonosti svojih najmilijih. Dragi Gianluca, želim da tvoje nebesko putovanje bude okruženo blagim svjetlom za tvoj vječni počinak. Moje najdublje misli su s tvojom suprugom, djecom, roditeljima, braćom i bliskim prijateljima. Svojim osmijehom i radošću ponesi i tamo svoj voljeni nogomet. Tvoja hrabrost i tvoj dragocjeni primjer ostat će zauvijek s nama. Sretan put Gianluca".

Vialliju je 2017. godine dijagnosticiran rak gušterače. Odstupio je s mjesta šefa italijanske delegacije u decembru nakon što je pokrivao tu ulogu više od dvije godine, a bio je jedan od najvažnijih ljudi u stručnom štabu Italije predvođene Robertom Mancinijem koja je osvojila Evropsko prvenstvo.

Top Komentari

koraj
Cijeli clanak je o Robertu, cak i na slici je Robero sa Vialijem ali "novinar" kaze Dino Baggio. Grdne rane ko sve pise danas...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi