Dečko koji je juče bio pravo osvježenje u igri Zmajeva najavljuje tri boda protiv Rumunije

Dino Hotić

Dečko koji je juče bio pravo osvježenje u igri Zmajeva najavljuje tri boda protiv Rumunije

E. Ganibegović

Naša reprezentacija jučer je remijem protiv Finske u Helsinkiju započela nastup u Ligi nacija. 

Zmajevi su veći dio utakmice djelovali potpuno izgubljeno na terenu, a bolje smo zaigrali tek sredinom prvog poluvremena kada je Ivaylo Petev u igru, između ostalih, uveo i brzonogog Dinu Hotića koji je unio dosta živosti u našu igru.

Ono što naredno očekuje naše Zmajeve, koji su se već vratili u svoju bazu u Zenici, jeste domaći duel protiv Rumunije već za dva dana na Bilinom polju, a omaleni Hotić najavljuje igru na tri boda:

"Uvijek je teško igrati tamo kod Finaca. Težak je protivnik. Mislim da smo zaslužili bod, možda i više. Na kraju, bod je bio dobar u gostima, to je neka pozitiva. Idemo dalje, sad u Zenici protiv Rumuna da uzmemo tri poena."

"Trening smo odradili, sad imamo skoro dan do drugog treninga. Svi smo profesionalci, znamo kako se oporaviti od utakmice. Bit ćemo spremni za Rumuniju. Svaka utakmica je za sebe teška, ali ako mi budemo sto posto svi, mislim da neće biti problema i da ćemo osvojiti tri boda", rekao je Hotić za zvaničnu stranicu N/FSBiH.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Inače, Hotiću je jučerašnja utakmica bila prva otkako je selektor Ivaylo Petev, a ukupno treća za našu selekciju u karijeri.

Debitovao je kod Roberta Prosinečkog u pobjedi od 0:3 kod Lihtenštajna na kraju kvalifikacija za EURO 2020., a još je dobio priliku u polufinalu baraža za to takmičenje kada smo ispali od Sjeverne Irske nakon penala, gdje je bio strijelac u raspucavanju.

Top Komentari

vence
Dobro je odigrao.. I proigrali smo malo kad je on usao.. Stevanovic nit je ubo centaraut niti je kednog igraca prosao
6 0
NEUTRAL
Dino od prve minute,napad Dzeko,Bibija i Prevljak! Navijaci su potrebni na stadionu,uz njihovu podrsku sigirno 3 boda !
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti