Selektor Rumuna na udaru nakon poraza: Ovo se nije dogodilo 46 godina

Poraženi u Podgorici

Selektor Rumuna na udaru nakon poraza: Ovo se nije dogodilo 46 godina

Eldar Ganibegović

Jučer su odigrane utakmice prvog kola u B3 grupi Lige nacija gdje se nalazi i naša selekcija. 

Nakon što smo mi s(p)retno remizirali kod Finske (1:1), uslijedio je meč u Podgorici između Crne Gore i Rumunije, a naše komšije savladale su Rumune rezultatom 2:0.

Rumunski mediji ovaj poraz opisali su kao sramotan, a na velikom udaru nalazi se i selektor Edi Iordanescu kojem je ovo bila prva takmičarska, nakon dvije martovske prijateljske, utakmica na klupi ove selekcije.

Rezultatom iz Podgorice Edi Iordanescu ušao je u crnu listu historije A reprezentacije Rumunije i postao tek četvrti selektor u 100 godina reprezentacije koji nije ostvario pobjedu u prve tri utakmice.

Prema We Love Stats, jedini treneri koji su do sada imali takav učinak bili su Liviu Iuga 1938., Jean Lapusneanu 1942., i Stefan Kovacs 1976. godine, prije 46 godina.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Prije poraza u Crnoj Gori, Rumunija je, s Edijem Iordanescuom na selektorskoj klupi, zabilježila poraz od Grčke 0:1, te remi u Izraelu 2:2.

Ono naredno što ih čeka jeste duel s Bosnom i Hercegovinom na Bilinom polju za dva dana, a nas što se tiče, Edi Iordanescu neka produži crnu seriju i neka upiše i treći poraz na klupi reprezentacije Rumunije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi