Direktor Fiorentine zarazio skoro cijelu porodicu

Govorio o mučnom iskustvu

Direktor Fiorentine zarazio skoro cijelu porodicu

Koronavirus koji već neko vrijeme hara Italijom pogodio je i Fiorentinu.

Klub iz Firence prije nekoliko dana potvrdio je kako je ukupno čest članova ovog kluba pozitivno na Covid-19, a ispostavilo se da je jedan od njih i sportski direktor Daniele Prade.

To je potvrdio i on sam, a o svom mučnom iskustvu sada je otvorio govorio za Sky Sport, otkrivši da je zarazio skoro cijelu svoju porodicu.

"Šta znači koronavirus osjetio sam iz prve ruke. Virus sam unio u svoj dom i zarazio devet članova porodice, uključujući moju suprugu, njene roditelje, kćerku, rođake", otkrio je Prade.

Najteže su prošli roditelji njegove supruge. Bili su u bolnici mjesec dana.

"Plašio sam se, iskreno. Bili su u bolnici 30 dana, ali srećom u Spalllanzani, koja važi za jednu od najboljih u svijetu za ovakve stvari", priča Prade i dodaje:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovaj virus je lukav, podmukao. Niste u mogućnosti ni da ustanete iz kreveta, imate visoku temperaturu, znojite se, kašljete, proljev... Sve to. I zaista postaje zatrašujeće kada vidite da se i ljudi oko vas razboljevaju", istakao je Prade koji se zajedno s porodicom oporavio od koronavirusa.

Jučer je najavljeno da će klubovi iz Serie A od ponedjeljka moći početi s grupnim treninzima, a početak sezone planiran je za 13. juni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi