Direktor Rođenih Džemil Šoše kažnjen zbog utakmice FK Goražde - FK Velež

Novčana kazna od strane Disciplinske komisije

Direktor Rođenih Džemil Šoše kažnjen zbog utakmice FK Goražde - FK Velež

Samir Mlaćo

FK Velež je prvi poraz ove sezone upisao u Goraždu u okviru 17. kola Prve lige FBiH. Rođeni su poraženi sa minimalnih 1:0, a nakon meča imali su mnogo kritika na račun sudija.

Smatrali su u redovima Veleža da su sudije odredila pobjednika u ovom meču, a iz dana u dan dolazile su žestoke optužbe iz štaba Rođenih, ali i navijača, te legendi kluba.

Ceh je na kraju platio direktor Veleža Džemil Šoše koji je kažnjen novčanom kaznom od 1.000 KM zbog prekršaja iz člana 78. DP NS/FS BiH.

"Džemil Šoše, direktor FK Velež Mostar, zbog prekršaja iz člana 78. DP NS/FS BiH (vrijeđanje i klevetanje) i povrede Kodeksa o ponašanju članova nogometne organizacije NS/FS BiH, zbog istupanja u medijima javnog informisanja izjavama neprimjerenog, uvrjedljivog i klevetničkog sadržaja i iznošenja neosnovanih, omalovažavajućih i neargumentovanih tvrdnji a vezano za utakmicu 17. kola Prve lige FBiH: FK Goražde-FK Velež te rad i djelovanje organa i tijela NS FBiH, kažnjava se novčanom kaznom od 1.000 KM", stoji u odluci Disciplinske komisie NS FBiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podsjetimo, Velež je trenutno lider na tabeli Prve lige FBiH sa bodom prednosti u odnosu na Olimpik i do kraja sezone će ova dva tima voditi bitku za titulu prvaka.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Haroni
Gamad iz Saveza na čelu sa E. Begićem.
1 2
StoneIsland
Ljubav naša od svega jača !!! Slomiti nas nećete...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi