Uščuplić: Cilj je stvoriti fudbalere koji će ravnopravno konkurisati za prvi tim

Trener juniora FK Sarajevo pred start sezone

Uščuplić: Cilj je stvoriti fudbalere koji će ravnopravno konkurisati za prvi tim · Intervju

A. Čaušević

Predstojećeg vikenda počinje nova sezona Premijer lige za juniore. Među timovima koji će voditi glavnu riječ u ovom takmičenju nalazi se i FK Sarajevo. 

Trener juniorske selekcije Bordo kluba, Dženan Uščuplić je u razgovoru za SportSport.ba istakao da su očekivanja uvijek ista, ali da će naglasak biti na stvaranju novih "kapitalaca".

"Očekivanja su uvijek ista, puno je uloženo u akademiju FK Sarjevo i mi trebamo da opravdamo ono što je uloženo. Prvenstveni cilj će biti stvoriti fudbalere koji će ravnopravno konkurisati za prvi tim", kazao je Uščuplić za SportSport.ba.

Juniori Sarajeva će u prvom kolu dočekati Velež. Mladi stručnjak se nada da će njegovi izabranici uspješno prezentirati rad sa priprema.

"Prva utakmica je obično najteža kako za njih tako i za znas jer se i ne poznajemo baš najbolji. Nadamo se kvalitetnoj predstavi i da ćemo uspješno prezentirati ono što smu uradili tokom priprema."

Kada je u pitanju borba za sami vrh Uščuplić kao glavne konkurente vidi iste timove kao i prošlih sezona uz naglasak da bi Sloboda mogla iznenaditi.

"Vrte se uvijek tri, četiri imena. Tu je prošlogodišnji prvak Zrinjski, zatim Široki Brijeg koji ima dobru omladinsku školu, uvijek neugodni gradski rival Željezničar, a mislim da će i Sloboda biti opasna", kazao je ovaj 43-godišnjak.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Inače, Uščuplić je proteklih 10 godina osvojio čak devet trofeja, a najznačaniji su sigurno Premijer liga i Kup BiH sa seniorima FK Sarajevo 2014. i 2015. godine.

Utakmica juniora Sarajeva i Veleža igra se u subotu od 18 sati u Trening Kampu Bordo kluba u Butmiru.

Top Komentari

Edin Merlin
Sretno Djeno majstore !!!!
8 0
bistrik87
Polozi vise za trenera sta glumis
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi