Dječak je sinoć srušio Ronalda

Postao najmlađi debitant

Dječak je sinoć srušio Ronalda

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo od sinoć više nije najmlađi fudbaler koji je zaigrao u dresu portugalskog velikana Sportinga.

Cristiano je u augustu 2002. godine postao najmlađi fudbaler koji je ikada zaigrao za tim iz Lisabona i imao je 17 godina, šest mjeseci i devet dana.

Držao je CR rekord kao najmlađi punih 18 godina, odnosno sve do sinoć kada je u susretu Sporting - Gil Vicente prve minute upisao omladinac Joelson Fernandes.

Ovaj mladić je skinuo Ronalda s vrha liste i on je novi najmlađi fudbaler u historiji kluba, a tokom debija imao je 17 godina, četiri mjeseca i tri dana.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Joelson igra na poziciji krilnog napadača i predviđa mu se lijepa karijera, a sigurno da je ovo za njega velika stvar u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti