Prije godinu dana bio u Čukaričkom, a sada potpisuje za Chelsea: Transfer karijere mladog Srbina!

Sutra stiže u London

Prije godinu dana bio u Čukaričkom, a sada potpisuje za Chelsea: Transfer karijere mladog Srbina!

Endin Čaušević

I pored toga što je Chelsea i ovog ljeta potrošio ogroman novac na pojačanja sezona na Stamford Bridgeu nije počela baš najbolje, a čelnici kluba žele iskoristiti posljednjih desetak dana prelaznog roka kako bi doveli još neka pojačanja. Prioritet je dovođenje novog golmana, a svi su iznenađeni jer je izbor pao na reprezentativca iz Srbije koji trenutno brani u Sjedinjenim Američkim Državama.

Chelsea je za vikend doživio poraz od gradskog rivala West Hama, a potom je krenula lavina kritika nezadovoljnih navijača ovog kluba koji smatraju da im ekipa uopšte nije konkurentna za gornji dio tabele.

Plavci su u prethodnih godinu dana potrošili ogroman novac za pojačanja, a ekipa se drastično promijenila ovog ljeta.

Mauricio Pochettino nije baš najzadovoljniji ekipom koju ima na raspolaganju i želi da klub dovede još neka pojačanja, a prioritet je golmanska pozicija koja je oslabljena odlaskom Kepe u Real Madrid.

Prvi golman Chelseaja trenutno je Robert Sanchez, no očito je da Pochettino i nije previše zadovoljan kako je ovaj golman branio u prva dva kola nove sezone Premiershipa.

Oglasi

Zbog toga Plavci žele da dovedu novog golmana, a mnogi su se iznenadili jer je izbor pao na srbijanskog reprezentativca Đorđa Petrovića koji trenutno nastupa u Americi u dresu New England Revolutiona.

Petrovićev transfer je već dogovoren i on će za 16 miliona eura karijeru nastaviti u Chelseaju gdje će se sa Sanchezom boriti za mjesto prvog golmana.

[related]https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1693722967585267781[/related]

Srbijanski golman sutra stiže na ljekarske preglede i potpis ugovora, a jasno je da je za njega ovo transfer karijere i prilika da se dokaže na najvećoj sceni.

Ovaj 23-godišnji golman inače je ponikao u Čukaričkom iz kojeg je prije nešto više od godinu dana za 900.000 eura prešao u New England. Pored toga branio je na posudbi jednu sezonu u beogradskom IMT-u.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U dosadašnjem dijelu sezone upisao je 25 nastupa za New England gdje je ostavio dobar utisak, ali malo ko je slutio da će baš ostvariti transfer u Chelsea.

Početkom 2021. godine debitovao je u dres reprezentacije Srbije za koju je upisao dva nastupa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi