Dobili smo i dvojicu braće koje je u različitim timovima trenirao isti trener

Nakon Mourinhovog preuzimanja Tottenhama

Dobili smo i dvojicu braće koje je u različitim timovima trenirao isti trener

Jose Mourinho je i zvanično preuzeo kormilo ekipe Tottenhama, nakon što je klub iz Londona prekinuo saradnju sa Pochettinom.

"Posebni" je već održao zvaničnu press konferenciju i počeo raditi sa timom, a njegovim dolaskom u Tottenham smo dobili i prvu braću koju je u različitim klubovima trenirao isti trener.

Naime, Jose Mourinho će u Tottenhamu trenirati, između ostalih, i Victora Wanyamu, dok je prije dosta godina sarađivao sa njegovim bratom.

Portugalski stručnjak je svojevremeno u Interu trenirao McDonalda Marigu, kenijskog veznjaka koji je brat Victora Wanyame.

Šta više, Mourinho je i "kumovao" Mariginom transferu iz Parme u Inter.

Potražite više informacija na temu Premier league:

32-godišnji Mariga je nakon Intera ponovo igrao za Parmu, da bi zatim branio boje Latine i Ovieda, a od 2018. godine je bez kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi