Dogovoren transfer Ajaxove zvijezde?

Ide u Englesku

Dogovoren transfer Ajaxove zvijezde?

Zvijezda Ajaxa Nicola Tagliafico karijeru će, po svemu sudeći, nastaviti u Chelseaju.

Argentinac je fenomenalnim partijama u dresu Ajaxa 'zapao za oko' brojnim velikana i sve vodi ka tome da će promijeniti sredinu ovog ljeta, a u to su uvjereni i mediji u Nizozemskoj.

Iako se ime 27-godišnjeg fudbalera dovodilo u vezu sa Arsenalom i Barcelonom, navodno će sljedeće odredište u njegovoj karijeri biti Chelsea koji je s Ajaxom dogovorio gotovo sve detalje oko transfera.

Nizozemci tvrde da su se Ajax i Chelsea dogovorili oko odštete od 30 miliona eura, koja će biti podijeljena na fiksni dio od 26 miliona te preostala četiri u potencijalnim bonusima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Ajaxu su još ranije potvrdili da Tagliaficu neće stajati na putu da napravi iskorak, što je potvrdio i izvršni direktor Edwin van der Saar, kazavši da s Argentincem imaju dogovor.

Minule sezone Tagliafico je u 24 prvenstvene utakmice zabio tri gola i tome dodao četiri asistencije. Po gol i asistneciju je dodao i u Ligi šampiona.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Kojim portugalcem?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti