Dok se čeka Džekin transfer u Inter, sportski direktor Rome dobio novu ideju

Želi iskusnog beka uključiti u posao

Dok se čeka Džekin transfer u Inter, sportski direktor Rome dobio novu ideju

Iz Italije svakodnevno stižu nove informacije o Edinu Džeki i njegovom potencijalnom transferu i Inter. Ipak, potvrde istog još uvijek nema.

Posljednje informacije govore da bi posao između Rome i Intera mogao biti završen po povratku Nerazzurra sa predsezonske turneje u Aziji, a stižu i navodi o novoj ideji sportskog direktora Rome Gianluca Petrachija za "transfer paket".

Poznato je da je Inter nudio 12-13 miliona eura i jednog mladog igrača u zamjenu za Edina Džeku, ali da je Rome insistirala na "kešu" - 20 miliona eura.

Ipak, novi sportski direktor Rome Gianluca Petrachi sada želi jednog igrača Intera u transfer paketu za Edina Džeku, a to je 30-godišnji Danilo D'Ambrosio, tvrdi Corriere dello Sport.

Petrachi je svojevremeno (2010.) doveo D'Ambrosija i u Torino, a do dan danas je ostao štovatelj fudbalskih kvaliteta iskusnog Italijana.

Naime, Roma ovog ljeta želi dovesti i desnog beka, a iako se odavno špekuliše da čelnici Vučice žele u svojim redovima vidjeti Napolijevog Elseida Hysaja, sada se počelo pričati i o D'Ambrosiju kao realnoj opciji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

D'Amborsio bi sigurno bio jeftinija opcija, a Roma njegov transfer možda pokuša realizovati kroz dogovor o odlasku Edina Džeke na Meazzu.

Inače, do sada se nije špekulisalo da bi D'Ambrosio mogao napustiti Inter ovog ljeta. Šta više, vjerovalo se da je on u pregovorima sa klubom oko novog ugovora, ali interes Rome bi mogao promijeniti njegovu situaciju.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostar
Dzeko nezeli u Romu. Zato sto Dzekom voli igrat ligu cempion
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi