Doktor govorio zašto je Mihajlovića pustio da vodi Bolognu

Srbijanski trener oduševio Italiju

Doktor govorio zašto je Mihajlovića pustio da vodi Bolognu

Siniša Mihajlović, unatoč teškoj bolesti, vodio je Bolognu prethodne sedmice na utakmici 1. kola Serie A.

Sredinom prošlog mjeseca srbijanski trener je podijelio s javnošću da boluje od akutne leukemije, no uprkos tome odlučio je da i dalje bude trener Bologne koju je, na veliko iznenađenje, vodio u nedjelju s klupe.

Na Mihajloviću su bile vidne posljedice teške bolesti i ljekarskog tretmana, a njegovim potezom bili su oduševljeni svi, pa i Michele Cavo koji je zadužen za njegovo liječenje.

Prema riječima ovog uglednog doktora, Mihajlović je pacijent za primjer i dokle god se bude držao upustava neće biti isključeno da još koji put dođe iz bolnice na stadion kako bi vodio Bolognu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mihajlović se pokazao kao pacijent za primjer. Uradio je sve što sam mu sugerisao, nikad nije odbio nijedan savjet ili prijedlog. Nosio je zaštitnu masku kada je bio na stadionu ili u autu, ali sam mu rekao da je uz aut-liniju na širokom prostoru rizik manji, pa ju je mogao i da skine", rekao je Cavo.

Vodstvo Serie A je samo zbog Mihajlovića promijenilo pravilo da članovi stručnog štaba od sada mogu mobitelom komunicirati sa trenerom ukoliko je bolestan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti