Dolaskom De Ligta kompletiran je 'novi Juventus': Ovo je mašinerija koja 'napada' Ligu prvaka!

Kakav sastav...

Dolaskom De Ligta kompletiran je 'novi Juventus': Ovo je mašinerija koja 'napada' Ligu prvaka!

Juventus je danas i zvanično predstavio holandskog defanzivca Matthijsa De Ligta što znači da je roster za novu sezonu vjerovatno kompletiran.

Stara dama je besplatno dovela Aarona Ramseyja, Adriena Rabiota i Gigija Buffona, dok su skupo plaćena pojačanja osim De Ligta Cristian Romero, Luca Pellegrini i Merih Demiral.

To znači da već sada možemo pretpostaviti kako će izgledati prva postava Juventusa naredne sezone. Trener Maurizio Sarri bit će na slatkim mukama da odabere najboljih 11, a posebno je sada jaka konkurencija na poziciji štopera gdje se još uvijek ne zna hoće li Sarri počinjati sa dvojicom ili trojicom.

Ipak, sudeći po onome što smo gledali u Chelseaju prošle sezone, Sarri bi mogao preferirarti taktiku sa dvojicom štopera, a italijanski mediji smatraju da će u tom slučaju iz prve postave 'ispasti' Leonardo Bonucci.

Bez obzira na dolazak igrača poput Rabiota i Ramseyja, svoje mjesto u prvoj postavi čvrsto će zadržati Miralem Pjanić koji je očito jedan od nedodirljivih u Juventusu.

Dakle, na fotografiji ispod možete pogledati kakav izbor igrača će imati Sarri i na kojoj poziciji. Također, predviđeno je i kako bi trebala izgledati prva postava:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, glavni cilj ovog 'novog' Juventusa bit će konačno osvajanje treće titule prvaka Evrope.

Da li će to Stara dama uspjeti pod trenerskom palicom Maurizija Sarrija, ostaje nam da vidimo. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
Mocno izgleda, al trener je k obicni, Odovic za sirotinju
3 0
Chupy
Juventus uvijek zasere u zavrsnicama, kad se najmanje nadamo.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi