Selektor Belgije: "Odluka Courtoisa me šokirala, septembar je daleko..."

Razočarao ga golman Reala

Selektor Belgije: "Odluka Courtoisa me šokirala, septembar je daleko..."

Edmir Škorić

Odluka Thibauta Courtoisa da napusti reprezentaciju Belgije pred meč protiv Estonije potpuno je iznenadila selektora Domenica Tedesca.

Domenico Tedesco rado bi govorio na press konferenciji o Estoniji, ali golman Reala Thibaut Courtois odlučio je drugačije. Nacionalni čuvar mreže nije mogao živjeti s izborom selektora da Lukaku bude kapiten protiv Austrije i nije otputovao s Crvenim vragovima u Estoniju.

"Još uvijek sam iznenađen i šokiran", kaže Tedesco. "Nisam ovo očekivao. U martu smo odlučili da je Kevin De Bruyne kapiten Svi su se složili oko toga".

"S Lukakuom i Courtoisom tada smo imali brojeve 2 i 3, redoslijed nije bio fiksiran. Zbog Kevinove povrede morali smo donijeti odluku: izabrali smo Romelua za Austriju i Courtoisa za Estoniju", istakao je Tedesco.

Nakon utakmice protiv Austrije (1:1) u kojoj je Lukaku bio kapiten, Courtois je Tedescu rekao da je razočaran i da će otići.

Oglasi

"Pokušao sam ga uvjeriti da to ne radi", rekao je Tedesco, ali njegovi napori nisu urodili plodom. Courtois se sljedeći dan nije pojavio.

Tedesco je rekao da nije stvar povrede ili nečega sličnog. "Zaista bi mi bilo puno lakše reći da je to zbog povrede, ali onda bih lagao".

Šta ova odluka znači za Courtoisovu budućnost s Crvenim vragovima? "Sutra imamo važnu utakmicu protiv Estonije i želim da se svi usredotoče na to, čak i ako neće biti lako. Sada nije pravo vrijeme za razgovor o budućnosti", zaključio je Tedesco. "Courtoisova je odluka bila da ode. Ima još dosta vremena do septembra, o tome možemo kasnije".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Kada sam imenovan za novog selektora, odmah sam imao ideju ko bi mogao biti kapetan. Courtois je naravno bio opcija. On je jedan od najboljih golmana na svijetu i također je dobra osoba. Dobro se slažemo. Za mene ova situacija ne mijenja način na koji ga gledam", dodao je.

Matz Sels sutra će braniti protiv Estonije, a pitanje je hoće li i kada Courtois ponovo na gol Belgije. S 31 godinom svakako još može puno dati Belgiji, ali s ovakvim ponašanjem...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi