Skandal u Belgiji: Nezadovoljni Courtois napustio kamp reprezentacije!

Nakon remija protiv Austrije

Skandal u Belgiji: Nezadovoljni Courtois napustio kamp reprezentacije!

Esmer Oštraković

Reprezentacija Belgije u subotu je na svom terenu remizirala protiv Austrije sa 1:1, a dan nakon ove utakmice desila se nevjerovatna situacija.

Naime, igrači su se okupili u hotelu kako bi nastavili sa pripremama za narednu utakmicu koju Belgija igra protiv Estonije.

Ipak, bilo je jasno da jedan fudbaler fali, a radi se o golmanu Real Madrida Thibautu Courtoisu, koji je odlučio da ode.

Kako prenose mediji iz Belgije, Courtois je nekim saigračima iz reprezentacije rekao kako nimali nije zadovoljan jer nije bio kapiten.

Obzirom da Kevin De Bruyne nije igrao protiv Austrije, a neće ni protiv Estonije, bilo je dogovoreno da budu dva kapitena na ove dvije utakmice.

Oglasi

Lukaku je tako bio kapiten protiv Austrije, dok je upravo golman Real Madrida, Courtois trebao biti kapiten na utakmici protiv Estonije.

Ipak, sjajni golman nije sa oduševljenjem primio informaciju da on neće biti kapiten na utakmici protiv Austrije.

Sve je podgrijala činjenica da Belgija nije pobijedila protiv Austrije, a Courtois je navodno nakon utakmice u svlačionici napravio pravi haos.

Galamio je na neke od saigrača, ali niko nije očekivao da se neće pojaviti u hotelu dan kasnije, te su svi shvatili da se tu radi o nečemu većeom od remija sa Austrijom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tako se selektor Belgije našao u velikim problemima jer ostaje bez jedne od najvećih zvijezda i pitanje je da li će pronaći način da ga vrati u reprezentaciju u narednom peridou.

Top Komentari

RukometV
Nije istina!!!! Hem prvo sto pisete nepovezano, hem sto se prije znalo da ce Courois biti na golu samo prvu utakmicu protiv Austrije, nikakvog skandala tu nema. Pa nije golman donjih Porijecana da tako dolazi i ide.
0 0
Arnel925
"Lukaku je tako bio kapiten protiv Estonije, dok je upravo golman Real Madrida, Courtois trebao biti kapiten na utakmici protiv Estonije." znaci dva kapietena protiv Estonije
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti