Ancelottijev sin Calvert-Lewina usporedio sa Ronaldom: Pravi razliku, a to ovdje nije lako
Foto - EPA

Očaran mladim napadačem

Ancelottijev sin Calvert-Lewina usporedio sa Ronaldom: Pravi razliku, a to ovdje nije lako

Midhat Šljivak

Dominic Calvert-Lewin igra fenomenalnu sezonu u dresu Evertona.

Otkako mu je Carlo Ancelotti svojim dolaskom na klupu Karamela pružio pravu šansu, ovaj fudbaler igra sjajno, a ove sezone je eksplodirao.

Zabio je 23-godišnjak već 14 golova u 16 nastupa ove sezone i uveliko je zaslužan što je Everton plasiran na četvrto mjesto Premiershipa.

Pomoćni trener tima sa Goodison Parka Davide Ancelotti Calverta-Lewina poredi sa Cristianom Ronaldom.

"Ima sve atribute da bude isti kao Ronaldo. Naravno, tek je na početku dugog puta, ali iz utakmice u utakmicu vidim veliki napredak, a na treninzima radi žestoko. Ima posebne mogućnosti kao svi veliki talenti, poznaje dobro svoje tijelo i osjećaj ga rijetko vara", rekao je Ancelotti i dodao je:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ronaldo je naprijmer baš takav. Sposoban je da razumije šta mu tijelo govori. Dominic je poseban sa izuzetnim sposobnostima i već sad pravi razliku u ovoj ligi, a to nije lako. Posebno se to odnosi na fizičku stranu igre. Jako je teško naći igrača koji je fizički iznad ostalih. Dominic je za sada impresivan", rekao je Ancelotti mlađi.

Velike riječi u svakom slučaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi