Edin Džeko nije jedini - Fenerbahče dovodi ozbiljne igrače u narednim danima

Hrvat, dva reprezentativca i Brazilac

Edin Džeko nije jedini - Fenerbahče dovodi ozbiljne igrače u narednim danima

Midhat Šljivak

Istanbulski velikan Fenerbahče želi nakon 10 godina vratiti titulu prvaka Turske u svoje vitrine. Fener je odlučio dovesti ogromna pojačanja kako bi napali gradskog rivala Galatasaray. Najveće ime je svakako Edin Džeko, došlo je još nekoliko jako dobrih imena, no tek će u narednim danima istanbulski velikan dobiti još nekoliko velikih pojačanja.

Edin Džeko samo je jedno u nizu velikih pojačanja turskog velikana Fenerbahčea. Bh. dijamant je doveden da zabija golove, a u tome će imati veliku ispomoć u ostatku ekipe.

Fenerbahče silno želi nakon 10 godina da osvoji šampionsku titulu. Ulažu ogromna sredstva u to, pa je uz Džeku stigao Sebastian Szymanski iz moskovskog Dynama za gotovo 10 miliona eura, Gustavo Henrique iz Flamenga za milion ipo, te Ryan Kent i Alexander Dijku kao slobodni igrači.

U narednim danima očekuje se još nekoliko velikih imena. Golman reprezentacije Hrvatske Dominik Livaković dogovorio je sve uslove oko dolaska i on će postati 'jedinica' Fenera.

Za ovaj transfer turski tim će zagrebačkom Dinamu isplatiti ukupno 10 miliona eura, a ista cifra će se vjerovatno izdvojiti i za brazilskog štopera iz Udinesa Rodriga Beca s kojim je također postignut dogovor.

Oglasi

Ni to nije sve. U narednim danima put Istanbula će i dvojica turskih reprezentativaca.

Novi član Fenera postaje i 24-godišnji desni bek Sassuola Mert Muldur. Njegov transfer je dogovoren i trebao bi biti potvrđen početkom naredne sedmice.

Radi se o momku koji je rođen u Beču, ali je igrao za sve turske selekcije. Prethodne četiri godine je član Sassuola gdje je odigrao 85 utakmica, a prethodno je nastupao za Rapid iz Beča.

Dres istanbulskog giganta obući će i dobro poznato lice Cengiz Under. Nekadašnji saigrač Edina Džeke iz Rome u pregovorima je s klubom i navodno je i on blizu dolaska.

Francuski Marseille nema ništa protiv njegove prodaje za pravu cijenu, pa će 26-godišnjak vjerovatno ponovo zaigrati uz Dijamanta u istom dresu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Očigledno je da Fenerbahče silno želi titulu. Posljednju su osvojili 2014. godine i u prethodnim godinama ih je najveći rival Galatasaray pretekao po broju osvojenih naslova.

Fener je već deceniju na cifri od 19 titula, a Galatasaray je sada na 23.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi