Kakva ludnica pred dolazak Džeke: "Čekamo našeg heroja, bit će suhog mesa, bosanskih peciva..."

Jedva čekaju da nedjelja svane

Kakva ludnica pred dolazak Džeke: "Čekamo našeg heroja, bit će suhog mesa, bosanskih peciva..."

Edmir Škorić

U općini Pendik u Istanbulu Edin Džeko će svima biti najdraži gost, kada sa Fenerbahčeom bude gostovao u nedjelju.

Fenerbahče ima 18 pobjeda u 18 utakmica ove sezone, od čega devet u prvenstvu Turske. Desetoj pobjedi u ligi i 19. uzastopnoj ove sezone nadaju se u Pendiku protiv Pendikspora, tima koji je sa sedam bodova u opasnoj zoni.

Iako su Pendiksporu bodovi jako važni, pitanje je mogu li ih osvojiti u nedjelju protiv glavnog konkurenta za titulu i koji ne misli stati sa pobjedama. U Pendiku inače postoji velika bosanska zajednica, pa se s posebnim nestrpljenjem očekuje dolazak Džeke.

Brojni Bosanci koji žive u ovom dijelu Turske su, prema pisanju turskih medija, odlučni da ugoste Edina Džeku i da ga počaste sa tradicionalnim bosanskim pecivima kako bi "svoju kulturu održali živom".

Predsjednik jednog takvog udruženja Bosanaca u Istanbulu, Erdogan Erden, rekao je da su njegovi sugrađani uzbuđeni zbog dolaska Džeke u Pendik.

Oglasi

"Čekamo Džeku, jednog od najboljih fudbalera kojega su Bosanci odgojili. Naši nas Bosanci ovdje upoznaju s našom kulturom na način na koji to u Bosni nije moguće; Kada jednom vidi naše bosansko pecivo, naše folklorne ekipe, naše bosanske restorane i mjesta u našem susjedstvu koja odgovaraju balkanskoj teksturi, uvijek će se iznova vraćati u Pendik. Zato mu želim uspjeh u utakmici Pendikspora. Navijamo za Fenerbahče tog dana", poručio je Erden.

Mahir Bassaygın, jedan od stanovnika porijeklom iz BiH, rekao je: 

"Pendikspor se natječe u Super ligi po prvi put u svojoj historiji. Ovo je veliki ponos i za naše mjesto i za Pendik. Naravno, igranje s velikim ekipama ovdje daje veliko uzbuđenje. Dolazak svjetske zvijezde poput Džeke kod nas stvara veliko uzbuđenje, posebno u našem bosanskom dijelu. Svi s nestrpljenjem čekamo ovu utakmicu".

Trgovac Fatih Sancaklı pozvao je Edina Džeku u svoj komšiluk na suho meso, jedan od posebnih okusa bosanske kuhinje. Sancaklı je 37-godišnjeg Džeku nazvao 'herojem' i rekao:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Ovo je veliko uzbuđenje za nas. Edin Džeko, koji je porijeklom Bosanac, za nas je veliki heroj. Njegovo poštovanje, ljubav i odanost našem narodu čine nas jako sretnima".

Desetine hiljada "naših" imat će poseban doček za Edina Džeku. Svi samo o Edinu pričaju i čekaju da dođe nedjelja. Prvo fudbalski spektakl, a onda ide suho meso i mnogo bosanskih specijaliteta.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
propali hamburgerdjija koga zatrpavaju portugalci
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi