Višća nije mogao da vjeruje šta mu rade rezerve Fenera dok izvodi korner, a onda se pojavio Krunić

Bivši bh. reprezentativac nije bio raspoložen za te stvari

Višća nije mogao da vjeruje šta mu rade rezerve Fenera dok izvodi korner, a onda se pojavio Krunić

E. Čaušević

O utakmici Trabzonspora i Fenerbahčea bruji cijeli svijet zbog skandala koji se desio nakon što je utakmica završena. Tenzije su se mogle vidjeti već od samog starta, a to je pokazao i "duel" Edina Višće i rezervnih igrača Fenerbahčea kada se u sve uključio i Rade Krunić.

Trabzonspor i Fenerbahče odigrali su nevjerovatan meč na kojem smo vidjeli čak pet golova, a na kraju gosti iz Istanbula su uspjeli da slave sa 3:2 i dođu do velike pobjede.

No, sve je palo u sjenu haosa koji se dešavao kada je meč završen. Navijači Trabzona utrčali su u teren i fizički nasrnuli na igrače Fenerbahčea koji su se branili kako znaju i umiju.

U centru pažnje bio je hrvatski golman Dominik Livaković kojeg je jedan navijač udario šakom u glavu, dok su Osayi-Samuel i Batshuayi ostali na terenu kako bi se tukli s navijačima i zaštitili svoje saigrače.

Na svu sreću niko nije ozbiljnije povrijeđen od igrača gostujućeg tima iako su pojedini navijači Trabzona bili čak naoručani noževima. Tragedija je u tom haosu srećom izbjegnuta, a scene iz Trabzona obilaze svijet.

Oglasi

Međutim, od samog početka se vidjelo da bi moglo doći do belaja jer su tenzije na tribinama, ali i terenu bile prisutne od prve minute utakmice.

To se moglo vidjeti i u finišu prvog poluvremena kada je Fener vodio sa 2:0. Tada je Trabzonspor izborio korner na desnoj strani i Edin Višća je bio taj koji je uzeo loptu i krenuo da izvede korner.

No, tada su rezervni igrači Fenerbahčea koji su bili na zagrijavanju stali odmah pored Višće i nisu mu dali prostora za zalet. Nekadašnji bh. reprezentativac je to govorio sudijama i pokazivao šta mu rade igrači gostujućeg kluba.

Odjednom se u svemu tome pojavio i Rade Krunić koji je stao iza Višće i rukom ga je dodirnuo i nasmijao se, ali njegov nekadašnji igrač iz reprezentacije BiH nije bio previše raspoložen za takve šale.

Oglasi

Šta se dešavalo dok je Višća pokušavao da izvede korner možete POGLEDATI OVDJE.

Poznato je da su Krunić i Višća prijatelji još iz vremena dok su zajedno igrali za bh. reprezentaciju. Krunić je pokušao da sve to okrene na šalu, ali provokacije rezervi Fenera na račun Višće zaista nisu bile za pohvalu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Trabzonspor je u drugom poluvremenu uspio da se vrati u meč i poravna na 2:2, ali je Michy Batshuayi bio junak gostiju jer je u 87. minuti zabio pogodak za veliku pobjedu Fenerbahčea.

Galatasaray je nakon 30 odigranih kola prvi na tabeli sa 81 bodom dok je Fenerbahče drugi s dva boda manje. Trabzonspor je treći, ali ima čak 30 bodova manje u odnosu na Fener.

Top Komentari

E.Car
Mogao si Višća uzeti zalet i sa klupe Fenera!!! Seljački fazoni u seljačkom klubu!!! Kompleks manje vrijednosti!!! Ništa nisi ponio od tih vrijednosti iz Želje!!!
0 1
Sipuga
Jeste da je mogao izvesti korner normalno ruku na srce ali Kad ste vidili da igraci stoje na 3 metra od onoga sto izvodi korner nigdje veze isto dosli da provociraju.sve u svemu I jedni I drugi srali
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi