Cijela Turska priča o Džeki i Batshuayiju, Nihat Kaveci rekao glasno ko je za njega bolji napadač

Legendarni Turčin dao svoje mišljenje

Cijela Turska priča o Džeki i Batshuayiju, Nihat Kaveci rekao glasno ko je za njega bolji napadač

Endin Čaušević

Edin Džeko nalazi se u najvećoj golgeterskoj krizi otkako je ljetos stigao iz Intera u Fenerbahče jer već četiri meča u prvenstvu nije postigao pogodak. Turci pišu da bi u narednom meču Michy Batshuayi mogao dobiti šansu ispred Dijamanta, a svoje mišljenje o tome dao je i legendarni Nihat Kahveci.

Džeko ni sinoć protiv Ankaragucua nije uspio da prekine golgeterski post koji sada traje četiri uzastopna meča u prvenstvo što je najduži niz bez gola za iskusnog bh. reprezentativca otkako je stigao u Fenerbahče.

Zbog toga su se pojavile špekulacije u turskoj javnost da bi Džeko u naredne dvije utakmice mogao da preseli na klupu i da bi Ismail Kartal trebao šansu od prve minute dati Batshuayiju.

Poznato je da Džeko i Kartal nisu baš u najboljem odnosu jer bh. napadaču je zasmetalo nedavno što ga je trener izveo iz igre sredinom drugog poluvremena i to kod nepovoljnog rezultata za njegov tim.

I pojedini navijači Fenera smatraju da bi bilo dobro da Kartal odmori Džeku u nekoj od narednih mečeva i da je Belgijanac zaslužio priliku da počne utakmicu.

Oglasi

Međutim, to mišljenje ne dijeli baš legendarni turski napadač Nihat Kahveci koji je sinoć u jednoj emisiji izjavio da je Džeko mnogo bolji napadač od Batshuayija, odnosno da stil igre bh. fudbalera mnogo više odgovara Fenerbahčeu.

"Između Džeke i Batshuayija uvijek bi izabrao Edina. Jednostavno njegov stil mnogo više odgovara igri Fenerbahčea. Da pitaš Szymanskog on bi prije izabrao Džeku nego Batshuayija jer Michy često ide na krila i izvlači se, a Džeko to ne radi. Feneru bolje odgovara Džeko i to je činjenica, njega bih uvijek prije izabrao", rekao je Kahveci.

Fenerbahče već u subotu od 17 sati igra u gostima protiv Antalyaspora, dok tri dana kasnije igraju meč u Kupu protiv Gaziantepa i očekuje se da Džeko sigurno u jednom meču bude rezervna opcija.

Kartal objasnio zašto Džeko i Batshuayi ne igraju zajedno

Za trenera Fenerbahčea bilo je dosta kritika zbog čega ne koristi Džeku i Batshuayija češće u napadu, a on je objasnio da to diktira rezultat i stanje na terenu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Sistem igre ne možemo mijenjati svake minute. Pravimo promjene na osnovu protivnika i kako se kreće situacija u utakmici. Edin Džeko možda izgleda statično posljednje dvije ili tri sedmice, ali on dobro zna kako da doprinese ekipi svojom igrom. Batshuayi radi dobro, postiže golove i bori se za svoje mjesto u ekipi", rekao je Kartal nakon sinoćnje utakmice protiv Ankaragucua.

Top Komentari

user1705359025
Ohladi malo
0 0
Mushe91
Dosadni ste vise sa Dzekom i tom Saban ligom .Niko ne gleda tu ligu i ne prati igraca koji je na zalasku karijere.ako nemate sta pisati bolje dajte kakve recepte za kolače nego te gluposti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi