Potresne riječi trenera Fenerbahcea o Livakoviću: "Grlio me od stida, tresao se, roditelji su mu..."

Nakon utakmice protiv Trabzonspora

Potresne riječi trenera Fenerbahcea o Livakoviću: "Grlio me od stida, tresao se, roditelji su mu..."

A. Čaušević

Dominik Livaković se nalazi u Egiptu sa reprezentacijom Hrvatske, a sa velikim nestrpljenjem se čeka njegov povratak u Tursku. Trener Fenerbahcea je dao poprilično potresne izjave o košmaru kroz kojeg je prošao sjajni golman.

Livaković je ljetos prešao iz Dinama u Fenerbahce. Mogao je pretpostaviti da će avantura u Turskoj biti prepuna iskušenja, ali da će biti poprilično košmarno to i nije očekivao.

Kap koja je prelila čašu se desila na utakmici Trabzonspor - Fenerbahce. Gosti su dobili meč sa 3:2. Livaković je skrivio jedan gol, dok je poslije meča dobio i udarac u lice nakon što su navijači utrčali u teren.

Poslije svih dešavanja navodno je jedan od boljih svjetskih golmana zatražio i odlazak, a danas stižu poprilično potresne riječi od strane Ismaila Kartala, trenera velikana iz Istanbula.

Kartal je govorio o stanju u kojem se nalazio Livaković kao i njegovim roditeljima koji nemaju mira u Hrvatskoj i sa nestpljenjem se čeka odluka o njegovoj budućnosti.

"Livaković je znao da je pogriješio kod gola, poslije utakmice me stidljivo zagrlio. Tresao se od bijesa. Bio je uplakan pa sam i ja njega zagrlio", kazao je Kartal te nastavio:

Oglasi

"On je veoma emotivan dečko. Introvertan je. Bio je pod jakim utiscima. Sada je sa reprezentacijom, a kad se vrati pričat ćemo o njegovm stanju."

"Njegov otac i porodica su na nogama u Hrvatskoj. Ne znamo kako će se vratiti. Igrači su tužni. Ne odobravaju ovakve događaje. Pitaju se zašto ih drugi timovi tako tretiraju."

Pred ovu sezonu Fenerbahce je doveo niz evropskih zvijezda u svoje redove. Pored Livakovića stigli su još Edin Džeko, Dušan Tadić i Fred, dok se u januaru ekipi priključio i Leanardo Bonucci.

Sve s ciljem da postanu prvaci Turske nakon decenije čekanja, međutim praktično na svako gostovanje odlaze kao u bojište. Posebno je to bilo izraženo kod Trabzonspora.

Oglasi

Posljednja dešavanja su natjerala i Fenerbahce da ozbiljno zaprijeti istupanjem iz Superlige, a navodno je čak i UEFA zaprijetila Turcima s eliminacijom sa Eura ukoliko se situacija ne smiri, tačnije izbaci politika iz fudbala.

Na kraju bi se moglo desiti da balkanska kolonija na Bosforu potraje samo jednu sezonu jer ko zna šta će se desiti ako Kanarinci ne produ prvi kroz cilj.

Takmičarska godina u Turskoj je zaista haotična. Tako je napadnut i tamošnji najbolji sudija Halil Umut od strane predsjednika Ankaragucua, pa je prvenstvo bilo stopirano na desetak dana.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Galatasaray i Fenerbahce su vodeći timovi prvenstva i do sada je u njihovu korist dosuđeno niz skandaloznih sudijskih odluka te ljuti rivali saopštenjima prebacuju lopticu sa jedne na drugu stranu.

Razlika je dva boda u korist Galatasaraya. Do kraja je ostalo još osam kola te se u Turskoj očekuje najneizvjesnija borba za titulu do sada. U preostalom ligaškom duelu domaćin će biti popularni Lavovi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti