Edin Džeko je opet oduševio Tursku: "Kao prvo, da njima čestitam..."

Edin Džeko je opet oduševio Tursku: "Kao prvo, da njima čestitam..."

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko ponovo je dokazao zašto ga je ljetos doveo Fenerbahče, pa je za turski tim postigao danas svoj 20. ligaški pogodak.

Fenerbahče je gostovao kod Karagumruka u 32. kolu turske Super lige i jasno morao je pobijediti kako bi zadržao korak za vodećom ekipom Galate.

Na poluvremenu Karagumruk je vodio jer je Keles pogodio u samoj završnici prvog dijela, no na otvaranju drugog poluvremena Džeko 20. golom donosi Feneru izjednačenje, da bi Batshuayi u 57. minuti donio potpuni preokret gostima i velika tri boda.

Domaćin je kraj dočekao sa dva igrača manje. Isključen je prvo Mendes koji je dobio direktan crveni karton, a na samom kraju je Eyssericu pokazan drugi žuti karton.

Fener je trenutno na vrhu sa 85 bodova, no Galatasaray ima priliku već sutra da se vrati na tron, a za to mu je potreban barem bod u gostima kod Alanyespor.

Oglasi

Nakon utakmice, Džeko je iznenadio sve, naročito košarkašice Fenerbahčea, pošto im je čestitao na tituli prvaka Evrope i poslao poljubac.

Kada je čestitao košarkašicama na osvajanju trofeja, Džeko je govorio o utakmici i rekao da "radim ono zbog čega sam i doveden tu. Nastaviću ovako da se borim za Fener jer želim da budemo prvaci".

Što se tiče košarkašica Fenerbahčea, one su finalu deklasirale Villeneuve sa 106:73. Najefikasnije su bile Collier as 33 poena, meesseman sa 22, McBride sa 17 i srpska reprezentativka Milić sa 16 poena.

Oglasi

Kada govorimo o Džeki kao sve omiljenijem igraču u Turskoj, moramo da podsjetimo da je u četvrtak postao "idol nacije" kada je u Grčkoj pokazao na zastavu Turske. Grci su bili bijesni zbog ovog po njima provokativnog gesta bh. fudbalera, dok su ga Turci veličali i čak mu poručili da uzme njihovo državljanstvo. No, Grci mu pripremaju osvetu...

"Navijači Olympiakosa pokrenuli su peticiju kojom traže da se ostavljaju negativne ocjene na TripAdvisoru za Džekin restoran 'Ezza' u Dubrovniku", navodi turski novinar.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Trenutno restoran 'Ezza' ima zaista sjajne ocjene. Od 556 ocjena čak njih 478 je označilo da se radi o vrhunskom restoranu. Dok navijači na ovaj način žele uništiti biznis reprezentativca Bosne i Hercegovine, rukovodstvo kluba je odlučilo na drugi način da se obračuna s 38-godišnjim fudbalerom.

Oni su zatražili od UEFA da kazni ovakvo ponašanje Džeke. U svemu imaju veliku podršku medija i vidjet ćemo kakav će komentar na sve imati krovna kuća evropskog fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi