Ne trpi Džeku kao glavnu facu Fenerbahčea i smatra da je bolji - Odlučio je odmah otići
Foto - Fenerbahce

Belgijanac odlazi

Ne trpi Džeku kao glavnu facu Fenerbahčea i smatra da je bolji - Odlučio je odmah otići

M. Šljivak

Edin Džeko sa 37 godina nosi turski Fenerbahče na svojim leđima. Bh. napadač igra zaista sjajno i neumoljiv je prvi izbor trenera Ismaila Kartala. To se ne dopada previše Belgijancu Michyju Batshuayiju koji želi otići iz kluba jer nije prvi napadač.

Belgijanac Michy Batshuayi (30) zatražio je odlazak iz Fenerbahčea. Ovaj iskusni napadač odlučio je napustiti redove istanbulskog kluba, a razlog je klupa.

Nije 30-godišnji napadač zadovoljan zbog činjenice da je rezerva reprezentativcu Bosne i Hercegovine Edinu Džeki. Smatra da treba više igrati, da je kvalitetnije rješenje i zatražio je odlazak u januarskom prijelaznom roku.

Batshuayi ima jasan cilj. To je nastup za reprezentaciju Belgije na Evropskom prvenstvu naredne godine i mala minutaža u istanublskom klubu sigurno mu neće donijeti izbor u konačni tim koji će ići na Euro.

Kako se situacija zahvaljujući fenomenalnoj formi Edina Džeke vjerovatno neće promijeniti u narednim mjesecima, Belgijanac je zatražio odlazak u januaru, a već ima i ponude na svom stolu.

Oglasi

On želi u neku od najboljih evropskih liga. Navodno, ima ponude iz Engleske i Francuske i vidjet ćemo hoće li do transfera zaista i doći.

Batshuayi je ove sezone uglavnom igrao u evropskim utakmicama. Tu je i zabio sve golove u sezoni i još uvijek se nije upisao u strijelce u Super ligi. Ukupno je nastupio u 13 utakmica i ima učinak od četiri gola i tri asistencije.

Nije to ni blizu učinka Edina Džeke. Bh. napadač je u 15 nastupa postigao 12 pogodaka i ima čak sedam asistencija, što je posebno oduševilo turske navijače koji nisu očekivali takvu nesebičnost iskusnog napadača.

Batshuayi je svjestan da pored Edina neće igrati previše u nastavku sezone. Odlazak iz kluba je realna opcija i uskoro će vjerovatno biti poznato više informacija o njegovom slučaju.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ovaj napadač je tokom karijere promijenio veliki broj klubova. Počeo je u Standardu, a igrao je za Marseille, Chelsea, Borussiju, Valenciju, Crystal Palace i Bešiktaš. U Feneru je od septembra prošle godine.

Top Komentari

zajid08
Moj Michy, ja koliko znam, gdje god da si igrao u svojoj karijeri, nisi bio u prvoj postavi. Nemas ti kvalitet za to, ali eto imas dobrog menadzera koji ti nalazi dobre klubove.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi