Nikome ne treba poželjeti pakao Dominika Livakovića: "Dijete mu se tek rodilo, htio je da..."

Turci su otkrili nove detalje

Nikome ne treba poželjeti pakao Dominika Livakovića: "Dijete mu se tek rodilo, htio je da..."

Admin Čaušević

Iza Dominika Livakovića je paklenih mjesec dana. Olakšanje mu je svakako donio dolazak na reprezentativnu pauzu. Situacija u Fenerbahceu nije bila obećavajuća i ozbiljno je razmišljao da napusti turskog velikana.

I dok se kritike na terenu na neki način mogu trpiti i pronaći opravdanje, ono što je Livaković doživio na meču protiv Trabzonspora je svakako iz kategorije nevjerovatno.

Prošlo je mjesec dana od najkontroverznijeg meča u dosadašnjem dijelu Superlige, ali još uvijek pristižu detalji o paklu kroz kojeg je prošao sjajni hrvatski golman.

Kao što je poznato nakon što je Fenerbahce dobio meč sa 3:2 grupa navijača Trabzonspora je nasrnula na igrače kluba iz Istanbula, a najteže je prošao Livaković koji je dobio udarac u lice.

Ubrzo nakon toga pouzdani čuvar mreže je otišao na okupljanje reprezentacije i bilo je upitno da li će se vratiti u Fenerbahce jer je navodno poručio da sigurno odlazi.

Trener Ismail Kartal je govorio kroz šta je prolazio Livaković. Da mu je porodica bila zabrinuta te da je vidno potresen i utučen. Prvo radi primljenih golova, a zatim i radi napada.

Oglasi

Sada je nove informacije o Livakoviću donio i poznati turski novinar Senad Ok koji je kazao da su na kraju uspjeli Hrvata uvjeriti da ostane.

"Livaković je emotivan dečko. Porodica mu je bila uplašena. Udarili su čovjeka pravo niotkuda. Naravno da je to iznenadilo njegovu porodicu."

"Tek mu se dijete rodilo, želio je da ode, ali su ga nagovorili da ostane. Tim je sada ujedinjen i nema problema", dodao je poznati turski novinar.

Nedodirljiva "jedinica" Vatrenih je otac postao počekom januara kada mu je dugogodišnja partnerica Helena rodila sina kojem su dali ime Joakim.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Prvi meč nakon dešavanja protiv Trabzonspora Fenerbahce igra večeras i to protiv Adane Demirspor, očekuje se da Livaković susret počne od prve minute, barem je tako najavljeno.

Podsjećanja radi, u Feneru su ozbiljno razmišljali o istupanju iz Superlige, ali su na kraju poslie vanredne sjednice klupske Skupšitne izabrali "solomonsko" rješenje te će konačnu odluku donijeti tokom ljetne pauze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi