Džeko, Livaković i Tadić već mogu pakovati kofere? Situacija je jeziva: "Nož je došao do kosti..."

Predsjednik Fenerbahčea dao je ozbiljne izjave

Džeko, Livaković i Tadić već mogu pakovati kofere? Situacija je jeziva: "Nož je došao do kosti..."

Admin Čaušević

Predsjednik Fenerbahče Ali Koc je u svom govoru članovima Upravnog odbora Visokog vijeća istanbulskog velikana prije vanredne generalne skupštine koja će se održati 2. aprila dao poprilično jezive izjave. 

Još uvijek nije poznato šta će uraditi Fenerbahče, ali situacija u kojoj bi Edin Džeko, Dominik Livaković, Dušan Tadić i druge balkanske zvijezde mogli pakovati kofere nakon samo jedne sezone definitivno nije otpisana.

Koc je u svom govoru najavo ekstremne situacije. Kazao je da je vrijeme da se kaže kako je dosta, da je nož došao do kosti i da je blizu da otkine nogu.

"Pokažimo cijeloj Turskoj da je vrijeme da kažemo 'Dosta je'. Nož je došao do kosti i reže, samo što ne otkine nogu. Postoje dvije krajnje opcije", započeo je Koc te nastavio:

"Jedna od njih je ne poduzimati ništa, što je najgori slučaj ako mene pitate. Postoji i ekstremna situacija a to je istupanje iz ligu i znači prestanak fudbalskih aktivnosti."

"Budući da se Fenerbahče sada buni, klupski čelnici će se sastati u utorak kako bi se donijela odluke o određenim pitanjima. Sastali smo se s našim sponzorima."

Oglasi

"Oni su nam pismenim putem poručili da će nastaviti svoje sponzorstvo nebitno kakvu odluku donesemo. Sutra ćemo se sastati s našim tehničkim osobljem i fudbalerima.

"Nemojte misliti da ćemo odluku donijeti vođeni emocijama. Zajedno ćemo donijeti pravu odluku. Nije jasno šta ćemo učiniti, ali sigurno neće biti situacija u kojoj ništa nećemo poduzeti.

"Nadam se da će 2. april biti prekretnica ne samo za Fenerbahče, već i za turski fudbal", poručio je prvi čovjek višestrukog prvaka čija ostavka sa čela Udruženja superligaša nije uvažena.

Nakon napada na igrače i stručni štab Fenerbahčea poslije utakmice sa Trabzonsporom Koc je odlučio da podnese ostavku na mjesto predsjednika Udruženja najboljih klubova Turske.

Međutim, čak 17 klubova je odbilo njegovu ostavku te će Koc i dalje obnašati jednu od najvažnijih funkcija u turskom fudbalu. Moglo bi se reći da je pritisak kojeg je napravio u posljednjih desetak dana uradio plodom.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjećanja radi, Livaković je zbog svega šta se dešava u turskom fudbalu, pogotovo nakon što je fizički napadnut poslije meča sa Trabzonsporom najavio odlazak, dok Džeko ima ponude iz Saudijske Arabije.

Tako bi se lako moglo desiti da balkanska kolonija na Bosforu potraje samo jednu sezonu i to ne krivicom fudbalera sa "ex-yu" područja.

Top Komentari

BosanskaSvedska
I modric bi zaplakao da cuje ovo!
1 1
ljoze_ono_na
Al udaviste s Fenerom. Neko stvarno misli da ima ista od ove price?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi