Sve je zadrhtalo nakon javne prozivke Edina Džeke i Dušana Tadića: "Izađite na teren i..."
Ciljevi su jasni (Photo by Seskim Photo )

Ali Koč traži titulu

Sve je zadrhtalo nakon javne prozivke Edina Džeke i Dušana Tadića: "Izađite na teren i..."

Midhat Šljivak

Predsjednik Fenerbahčea Ali Koč javno je prozvao Edina Džeku i saigrače. Poručio im je da izađu na teren i da donesu titulu prvaka Turske.

Prava drama odvijala se prethodnih sedmica u Turskoj. Istanbulski velikan Fenerbahče prijetio je istupanjem iz lige zbog svih dešavanja na meču s Trabzonsporom i napada na njihove igrače.

Upravni odbor kluba na kraju je ipak odlučio da odgodi odluku o istupanju iz lige, no planiraju određene korake kojima će iskazati protest prema Fudbalskoj federaciji Turske.

"Odlažemo odluku o istupanju iz lige za tri mjeseca. Razgovarat ćemo o tome da u finalu Super kupa nastupimo s U19 igračima, te da ne učestvujemo u narednoj sezoni Kupa", rekao je predsjednik kluba Ali Koč.

Zatim je odlučio javno prozvati zvijezde kluba na čelu s kapitenom Edinom Džekom. Stadion je počeo podrhtavati nakon što je Koč izgovorio riječ titula.

Oglasi

"Javno prozivam Edina Džeku, Tadića, Merta Hakana. Naša Skupština želi isto što i vi. Izađite na teren i donesite nam taj trofej", jasna je poruka prvog čovjeka Fenerbahčea.

Situacija na tabeli je trenutno takva da su Fenerbahče i Galatasaray u žestokoj trci za prvaka. Galata ima pet bodova viška, ali i utakmicu više, pa će borba do samog kraja sezone biti potpuno otvorena.

Uzbuđenja sigurno neće nedostajati. Duel je to dvije moćne ekipe koje imaju armiju navijača i do kraja sezone će biti zaista žestoko.

Fenerbahče 10 godina čeka na titulu

Fenerbahče ima ukupno 28 naslova prvaka Turske, od čega je 19 trofeja osvojeno u od 1959. godine kada je formirana Super liga.

Ipak, posljednja titula je stigla još prije 10 godina u sezoni 2013/2014 i od tog trenutka počinje post koji je za status kluba kao što je Fener jednostavno predug.

Oglasi

Galatasaray je s druge strane iskoristio sve probleme velikog rivala. Četiri titule su osvojili u problematičnom periodu za Fener i preskočili su ih na listi titula u Super ligi.

Ova sezona je zbog toga za Fener označena kao izuzetno bitna. Uložen je ogroman novac, dovedena su velika fudbalska imena i traži se titula prvaka.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Za sada se međutim još uvijek gleda u leđa Galatasarayu. Borba nije gotova, ali žuto-crveni tim je u nešto boljoj poziciji pred završni dio sezone.

Ono što je sigurno je to da će do kraja sezone Fenerbahče biti pod velikim pritiskom. Igrači nisu očekivali ovakve akcije kluba i sigurno da će im biti još teže igrati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi