Gospođa koju poznaje cijela Turska čekala je sinoć Livakovića, imala je za njega samo jedno pitanje
Žena trenera Fenera Ismaila Kartala ispred autobusa čekala Livakovića i još neke igrače, srdačno ih je pozdravljala

Htjela je da ga upozna

Gospođa koju poznaje cijela Turska čekala je sinoć Livakovića, imala je za njega samo jedno pitanje

Edmir Škorić

Fudbaleri Fenerbahčea imali su imperativ pobjede u nedjelju na svom terenu protiv Karagumruka, ali nisu izabranici Ismaila Kartala lako došli do pobjede, štaviše, tek preokretom u nastavku upisali su nova tri boda.

Fener je imao 19 pobjeda u prvih 19 utakmica nove sezone, uključujući sva takmičenja (ne i prijateljske utakmice op.a), ali je onda uslijedila jedna serija loših rezultata. Prvo su poraženi s 3:2 od Trabzonspora kod kuće, pa su izgubili u gostima od Ludogoreca meč grupne faze Konferencijske lige, a zatim odigrali 0:0 kod Adane Demirspor u posljednjem kolu prije reprezentativne pauze.

Nakon što se klupski fudbal vratio, Fener je imao domaći zadatak protiv Karagumruka, ali je umalo priredio novi šok navijačima. Gosti su poveli preko Cana Kelesa u 39. minuti, ali je Dušan Tadić ove nedjelje bio Fenerov uranjeni Deda mraz. Srbin je postigao u 48. gol za 1:1, a deset minuta kasnije postiže novi gol za preokret.

Nedosuđen penal protiv Fenera glavna tema danas u Turskoj

Kasnije će se dogoditi jedna jako diskutabilna situacija u kaznenom prostoru Fenera. Dojam je da je domaći fudbaler blokirao rukom ubačaj gostujućeg igrača, no bez najstrože kazne. Pregledavao se snimak, ali je VAR soba ustanovila da nije bilo elemenata za udarac sa bijele tačke.

Oglasi

Zbog toga je danas u Turskoj nastala velika rasprava, a Fener je čak izdao saopštenje za javnost u kojem je istaknuo da je spreman igrati ponovo ako neko smatra da su dobili utakmicu uz pomoć sudija.

No, to se, naravno, neće dogoditi. Fenerbahče je došao do bitne pobjede i opet je bodovno izjednačen s Galatom, ali je na vrhu tabele zbog bolje gol-razlike.

A nakon utakmice, zvijezde Fenera imale su zanimljiv susret, pošto ih je odlučila upoznati supruga trenera Ismaila Kartala.

Gospođa Kartal grlila je Livakovića, potom Dušana Tadića, Irfana Cana Kahvecija, Szymanskog... koji su napuštali stadiion i ulazili u klupski autobus koji ih je čekao ispred.

Kada je Livaković dolazio, Kartalova žena ga je upitala da li je dobro, na šta je hrvatski golman odgovorio: "Dobro sam".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Dosta se pisalo o Livakoviću, koji je jedno vrijeme trpio žestoke kritike zbog ne baš sjajnih odbrana, neki ga krive i za primljeni gol u nedjelju od Karagumrukspora, ali za sada se čini kao dobar potez Fenera što je upravo njega doveo ljetos kada je pravio tim koji bi trebao da osvoji prvu titulu od 2014. godine.

Oglasi

Najnovije vijesti