Livaković je lično nazvao Alija Koča i iznio svoj zahtjev - Prvi čovjek Fenera je sada na potezu
Livaković se obratio predsjedniku Fenera, ima želju da mu dovede čovjeka koji ga je "stvorio"

Hrvat je bio više nego jasan

Livaković je lično nazvao Alija Koča i iznio svoj zahtjev - Prvi čovjek Fenera je sada na potezu

Edmir Škorić

Golman Fenerbahčea Dominik Livaković imao je poseban zahtjev od Alija Koca, prvog čovjeka kluba. Hrvatski reprezentativac odlučio je, nakon Edina Džeke i Dušana Tadića, sam da se obrati šefu turskog velikana.

Nedanvo su Džeko i Tadić kao kapiten i njegov zamjenik tražili od predsjednika Alija Koca trenera u stručnom štabu koji poznaje više jezika jer smatraju da postoji problem sa komunikacijom.

Potom su turski mediji objavili da je Fener spreman da angažuje svog bivšeg fudbalera Zorana Markovića, bivšeg trenera Parttizana, kako bi olakšao pri komunikaciji trenutnog stručnog štaba i fudbalera. Marković zna i turski i engleski, ali i "naš" jezik, odnosno jezike koji se koriste na području Balkana. Poznato je da u Feneru igraju Bosanac, Srbin, Hrvat i Slovenac...

Ima i Livaković svoje želje i zahtjeve. Turski Fotospor.com piše da je Livaković zatražio dolazak Sandra Žufića, s kojim je dugo sarađivao u zagrebačkom Dinamu. On želi da Žufić bude priključen stručnom štabu Ismaila Kartala kao njegov lični trener golmana.

Rovinjac Sandro Žufić je pomogao Livakoviću u Dinamu da postane jedan od najboljih golmana u Evropi

Sandra Žufića je početkom sezone u Trabzonspor doveo Nenad Bjelica. No, kad su ga otpustili, i on je ostao bez posla. Trenutno je bez posla i Livaković namjerava da iskoristi tu situaciju u svoju i korist Fenerbahčea.

Oglasi

Livaković je objavio kako Žufić stoji iza njegovog veličanstvenog izvođenja jedanaesteraca na Svjetskom prvenstvu. Zahvaljujući njemu, Livaković je postao jedan od najtraženijih golmana u Evropi, a na kraju je izabrao Fenerbahče iako se povezivao i sa uslvono rečeno većim timovima kao što je Bayern.

On se nedavno plasirao na Evropsko prvenstvo s Hrvatskom i u Njemačkoj će narednog ljeta ponovo biti na velikoj pozornici i imati priliku da skrene pažnju na sebe.

Mada, nedavno je prolazio kroz težak period jer je bio izložen jakim kritikama, naročito zbog poraza od Turske i Velsa, a bilo je negativnih komentara i zbog nekih slabih partija na golu Fenerbahčea, iako su na kraju svi zadovoljni učinkom 28-godišnjeg golmana.

Šest titula sa GNK Dinamo, vrijeme je za još veće stvari

Popularni Livi je dva puta s Dinamom osvojio Kup Hrvatske i ima čak šest naslova prvaka Hrvatske, a sada želi sa Džekom i Tadićem da osvoji naslov u Turskoj, dok istovremeno Fener pokušava da dođe do samog kraja u Konferencijskoj ligi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Na vrhu su grupe u Konferencijskoj ligi sa tri pobjede i porazom, a vode i u prvenstvu Turske iako imaju isti broj bodova kao Galatasaray (31). Nisu slavili na prethodne dvije utakmice u prvenstvu Turske, a u nedjelju dočekuju Karagumruk i tu prosto moraju da pobijede.

Za kraj dodajmo da je Livaković, koji je branio prije Dinama za Zagreb, iako je ponikao u Zadru, ove sezone branio na 18 mečeva Fenera te je na čak 10 puta sačuvao mrežu, a primio svega 16 golova, što će reći da su kritike na njegov račun zaista neopravdane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi